14/07/2021

Avancem alguns actes nocturns de la festa major de la Santa Creu per poder complir les noves restriccions

La metgessa calafellenca Elisabeth Papiol en serà la pregonera

L’Ajuntament de Calafell anuncia que alguns actes nocturns de la imminent festa major de la Santa Creu, al nucli del Poble, avançaran l’hora de l’inici per poder complir les noves restriccions aprovades per la Generalitat. Els actes s’avançaran mitja hora o una hora, segons els casos, per garantir que acaben abans de les 00:30 hores, quan han de cessar totes les activitats públiques (restauració, lleure, cultura...).

La regidora de Cultura, Mònica Trepat, explica: “No volíem cancel·lar cap activitat. I per això hem hagut de jugar al límit amb el rellotge, ja que alguns actes no es poden escurçar i altres, com el piromusical o el mapping del Castell, són incompatibles amb la llum diürna”.

Trepat afegeix: “Demanem puntualitat per no demorar l’inici dels actes nocturns i assegurar que acabem dins del termini autoritzat. També demanem que la ciutadania s’informi dels canvis mitjançant la web i les xarxes socials de l’Ajuntament”.

La pregonera serà Elisabeth Papiol

La festa major de la Santa Creu es desenvoluparà del 15 al 19 de juliol, amb una quinzena d’actes. Tots ells, amb mesures de seguretat per la pandèmia i supeditats a les instruccions de les autoritats sanitàries.

La metgessa calafellenca Elisabeth Papiol Galofré, intensivista a l’hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona, serà la pregonera. El fet que l’Ajuntament l’hagi convidat a pronunciar el pregó és un homenatge a tots els professionals de la sanitat que han estat a primera línia de la pandèmia. L’acte serà, a la Bòbila, aquest dia 15, a les 22 hores, mitja hora abans del que estava programat inicialment.

La Bòbila serà, de fet, l’escenari central de les activitats. S’ha elegit aquest espai per les seves grans dimensions, però a la vegada s’haurà de controlar estrictament l’aforament i el compliment de la resta de mesures de seguretat davant la Covid-19.

La programació és la següent (els actes on no s’indica ubicació es faran a la Bòbila):


DIJOUS 15 DE JULIOL

22 h
PREGÓ DE FESTA MAJOR

22:30 h
PIROMUSICAL amb la Pirotècnia Estalella

23 h
CONCERT amb l’Orquestra Maravella


DIVENDRES 16 DE JULIOL

De les 10 a les 14 h a l’Espai Palou
TALLER DE KAPLA
Organitza: Calafell Històric

12 h, a l’Església de la Santa Creu
OFICI SOLEMNE, oficiat per mossèn Eduardo Angulo, rector de la parròquia

De12:30 a 14 h
al nou gimnàs del Castell
JORNADA DE PORTES OBERTES al nou gimnàs del Castell

19 h
ESPECTACLE FAMILIAR amb Pep Callau i els Pepsicolen

19 h, a l’Església de Sant Pere de la Platja,
MISSA EN HONOR A LA MARE DE DÉU DEL CARME

23 h
CONCERT amb The Black Barbies

 

DISSABTE 17 DE JULIOL

19 h

ESPECTACLE FAMILIAR amb Disco per Xics

22 h
PROJECCIÓ DE MAPPING a l’absis del Castell

23 h
CONCERT amb Ginestà


DIUMENGE 18 DE JULIOL

19 h
ACTUACIÓ DELS GRUPS LOCALS DE CULTURA POPULAR
Ball de Panderetes, Secció Infantil del Ball de Bastons, Esbart Dansaire (Secció infantil, Cos de Dansa i Grup de Veteranes), Les Tirantinaires, Capgrossos, Ball de Gitanes, Ball de Bastons, Banda de Timbals i gralles de Mas Romeu, Associació Sardanista, Colla Gegantera i grallera, Associació sociocultural SomdeSamba, Cor Orfeó Calafellenc, Coral Llebeig, Grups de Diables Guaite’ls i Mite’ls, La Banda Bòlit i Grup de Sevillanes i Castanyoles de Paqui Trujillo

20 h, a la plaça Catalunya
AUDICIÓ/BALLADA DE SARDANES amb la Cobla Maricel

22:30 h
ESPECTACLE D’HUMOR/TEATRE
L’Home Orquestra amb PEYU


DILLUNS 19 DE JULIOL

22 h
CINEMA A LA FRESCA amb La Boda de Rosa