01/08/2017

Calafell adjudica les obres de millora a les cinc escoles de primària del municipi

És un compromís de govern per compensar les retallades en educació dels darrers anys

L’Ajuntament de Calafell ha adjudicat les obres de millora a les cinc escoles de primària del municipi, que són un compromís de govern per compensar les retallades en educció dels darrers anys. Les cinc fases del projecte, una per centre, han estat licitades per un total de 315.508,49 euros.

La constructora Opera Catalonia s’ha adjudicat les treballs de les escoles Mossèn Cinto Verdaguer, La Ginesta i Santa Creu, per un import de 95.553,23 euros, 70.091,84 euros i 70.032,59 euros, respectivament. De la seva banda, Construcciones Gaya farà les obres de les escoles El Castell i Vilamar, per 30.990,10 euros i 48.840,73 euros, respectivament.

Els treballs es realitzaran en els dos propers mesos, tot prioritzant els que no són compatibles amb la presència d’alumnes als centres, de forma que no afectaran l’inici del curs escolar ni el desenvolupament de les classes.

Entre les obres que es faran, hi ha reparacions als sistemes de calefacció, millora de paviments als patis i als jocs infantils, cobertura de passadissos exteriors, renovació de tanques perimetrals, solució de problemes d’impermeabilització... Un dels objectius d’aquestes actuacions és deixar resolts definitivament alguns problemes de manteniment que s’eternitzaven amb solucions provisionals..

Una actuació molt demandada per les comunitats educatives, que a’abordarà, és la creació de zones d’ombra als patis, amb la plantació d’arbres i la instal·lació de pèrgoles. I també es millorarà l’accessibilitat, per exemple amb la instal·lació d’un ascensor a l’escola Mossèn Cinto Verdaguer.

Les actuacions necessàries han estat avaluades pels serveies tècnics i educatius de l’Ajuntament, de forma consensuada amb les respectives comunitats educatives.

Segons l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, “el compromís del govern municipal és compensar les retallades que hi ha hagut en els darrers anys per part del departament d’Ensenyament de la Generalitat”“Les xifres que està destinant Ensenyament al manteniment dels centres”, ha afegit, “no cobreix ni el 10% de les necessitats més bàsiques. Enguany, gastarà 20.000 euros, que donaran per reparar unes goteres”.

Ferré ha recordat que “és indiferent qui tingui la competència, ja que al final les millores reverteixen en els alumnes dels nostres centres”.