12/01/2018

Calafell adjudica les obres de remodelació del pavelló “Joan Ortoll” i del teatre-auditori municipal

Els treballs duraran nou mesos: dos de redacció del projecte final i set, d’obres

L’Ajuntament de Calafel ha adjudicat les obres de remodelació del conjunt format pel pavelló “Joan Ortoll”, el teatre auditori “Joan Colet” i l’actual biblioteca “Ventura Gassol”. La reforma serà integral i posarà al dia uns equipaments que han quedat obsolets i presenten importants mancances. Fins i tot han de solventar problemàtiques d’entitat com la retirada d’una coberta de fibrociment (uralita) o l’aïllament acústic del teatre.

L’adjudicació ha recaigut en l’empresa Voracys, per un import de 3.523.870,33 euros (més IVA). El contracte inclou la redacció del projecte definitiu (dos mesos de termini) i la realització de les obres (set mesos). L’empresa ha ofertat millores per valor de 577.855,28 euros. L’Ajuntament financia aquesta inversió amb una part del romanent que li va quedar l’any 2016.

El projecte preveu, entre altres, la renovació integral dels serveis i instal·lacions, una millora de la comoditat per als espectadors i garantir unes bones condicions acústiques, sobretot en el cas del teatre. Se suprimiran les barreres arquitectòniques. En el cas del pavelló, es millorarà la pista interior i l’exterior, la zona d’oficines del Club Patí Calafell i l’àrea de restauració. L’espai que ocupa actualment la biblioteca (que es traslladarà en breu al nucli antic) es destinarà a usos vinculats a l’esport.

A més, es modernitzarà l’aspecte exterior de l’edifici amb una “nova pell” a la façana, com es veu en la imatge que acompanya aquesta informació. I per descomptat, es retirarà la coberta de fibrociment, material actualment prohibit per ser cancerígen. També està previst l’arranjament de tot l’entorn, tot incloent-hi una nova zona per a la pràctica de l’skating.

El regidor d’Urbanisme, Miguel Ángel Perín, justifica la necessitat d’aquest projecte perquè “sobretot el pavelló poliesportiu ha cobert sobradament els objectius per als quals va ser construït en el seu dia i avui és un equipament que s’està morint d’èxit. D’èxit, però morint-se”.

Un altre tret important del projecte és que la renovació del seu enllumenat interior comportarà un important estalvi econòmic. De fet, l’edifici que aplega el pavelló i el teatre és un dels equipaments municipals que més electricitat consumeix, segons va detectar una recent auditoria energètica encarregada pel govern municipal. “Serà, per tant, una inversió sostenible”, segons explica el regidor d’Urbanisme.