03/12/2014

Calafell, amb les persones discapacitades

L’Ajuntament de Calafell ha realitzat avui un acte oficial per celebrar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

L’Ajuntament de Calafell ha realitzat avui un acte oficial per celebrar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. L’alcalde, Joan Olivella, acompanyat de la regidora de Benestar i Família, Maria Verge, i de la resta de regidors del consistori, han rebut, a la sala de plens de l’ajuntament, els membres de la Fundació Santa Teresa, entitat de la comarca del Baix Penedès dedicada a l’atenció de les persones discapacitades. 

El director general de la fundació, José Carlos Eiriz, ha volgut destacar els valors que ens aporten les persones amb discapacitat, i els ha anat enumerant alfabèticament: “agraïment, alegria, amabilitat, amistat, amor, coherència, companyia, compromís, convivència, cooperació, esforç, felicitat, generositat, humanitat, honestedat, imaginació, implicació, tolerància, i treball”, són alguns dels trets que caracteritzen a les persones discapacitades.

En el transcurs de l’acte realitzat avui, l’alcalde de Calafell, Joan Olivella, ha anunciat que els membres de la Fundació Santa Teresa a Calafell tindran ben aviat un nou espai, que es construirà al costat de la Masia de la Sínia. Aquest serà un espai molt més gran que el que tenen ara i es construirà juntament amb el nou Centre de Dia, amb el qual compartiran alguns espais i activitats. L’alcalde ha dedicat també unes paraules d’agraïments a tots els membres de la Fundació Santa Teresa, als quals ha volgut el seu treball i esforç, “ja que esteu fent una gran tasca per a la societat”, ha dit. I a acabat afirmant “seguiu sent com sou”.

La Fundació Santa Teresa té actualment un espai a la Llar de Jubilats del Poble de Calafell, on s’ocupa d’atendre les persones amb més discapacitat del municipi. En aquest espai, la fundació dóna un servei de teràpia ocupacional a aquestes persones, consistent a potenciar les seves capacitats individuals, fomentar la seva autonomia personal i social, i millorar la seva integració a la comunitat.

A l’acte també han assistit els membres d’aquesta fundació que s’ocupen de fer treballs de jardineria. A Calafell, el manteniment dels jardins i espais verds és a càrrec precisament dels membres de la Fundació Santa Teresa.