01/11/2019

Calafell busca voluntaris per al Gran Recapte d'Aliments, que se celebrarà els dies 22 i 23 de novembre

Hi participaran 9 supermercats i centres comercials

Calafell necessita reunir voluntaris per al Gran Recapte d’Aliments 2019, que se celebrarà arreu de Catalunya els propers 22 i 23 de novembre. Calen persones per atendre diferents torns de recollida i classificació als nou centres comercials i supermercats que han confirmat la seva participació.

Les persones que vulguin fer-se voluntàries poden adreçar-se a qualsevol se les oficines del Servei d’Atenció al Ciutadà (SAC) de l’Ajuntament. Cliqueu aquí per veure on són i quins horaris tenen. Hi ha un correu electrònic, granrecapte@calafell.org, per més informació.

El Gran Recapte d'Aliments és una campanya de recollida d'aliments i productes bàsics per a les persones més necessitades del nostre entorn rebin ajuda˙. També serveix per donar a conèixer la situació per la qual passen moltes famílies, arran de la crisi econòmica que estem vivint.

Es calcula que actualment, un 20% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya. Aquestes persones requereixen la nostra solidaritat i capacitat organitzativa per no esdevenir persones marginades. I és per aquest motiu que des dels Bancs d'Aliments es posa en marxa aquest projecte que enguany ha arribat a la desena edició.

L’any passat, el Gran Recapte d'Aliments va recollir 4.310.000 kg en més de 2.926 punts de recollida i va comptar amb l'ajuda de més de 28.313 persones voluntàries. A Calafell, es van recollir 14.759 quilos d’aliments i productes higiènics i de neteja, gairebé dues tones més que l’any anterior.