06/06/2019

Calafell celebra dissabte vinent, 8 de juny, el 35è Arrossejat Popular

Festa dedicada al plat típic dels pescadors locals

Calafell celebrarà dissabte vinent, 8 de juny, la 35 edició de l’Arrossejat Popular, la festa gastronòmica anual dedicada al plat típic dels pescadors locals. Com de costum, es farà la zona de la Confraria de Pescadors i amb tres torns de servei (13 h, 14 h i 15 h), per poder gaudir d’un arrossejat acabat de fer i sense grans cues. Els tiquets (9 euros) es podran comprar anticipadament a la regidoria de Turisme (carrer Sant Pere 29-31) o adquirir-los el mateix dia.

Recordeu, a més, que aquest dissabte acaba també la vuitena edició de les Jornades Gastronòmiques de l’Arrossejat. Nou dels millors restaurants calafellencs ofereixen uns menús en els quals el plat principal serà l’arrossejat, amb preus d’entre 24,50 i 50 euros.

Els restaurants que participen en aquestes jornades són A Can Pilis, L’Àncora, Masia de la Platja, Las Brasas, La Bodegueta del Pa Torrat, Vell Papiol, Mediterrani, El Bot i Maite Etxea.

El menjar dels pescadors

Aquestes activitats donen a conéixer una recepta tradicional, formada en realitat per dos plats: un de fideus rossos i un de patates amb rap. Els seus orígens rauen en èpoques de fam, quan pescadors i pagesos s’intercanviaven productes de poc cost o sense sortida al mercat. Era una cuina d’aprofitament, econòmica i que proporcionava l’energia per a la duresa de la feina al mar.

Avui, en canvi, la matèria primera s’ha revaloritzat i, tot i que continua consumint-se en l’àmbit domèstic i amb el gust contundent de sempre, s’ha “afinat” i adaptat al gust més contemporani i pot trobar-se entre els plats més selectes de les cartes dels restaurants.

arrossejat19