20/01/2016

Calafell celebrarà diumenge, 24 de gener, la 67a festa dels Tres Tombs

Amb noves activitats i canvis organitzatius per reforçar la festa

Calafell celebrarà diumenge vinent, 24 de gener, una nova edició, la número 67, de la festa dels Tres Tombs. Enguany, s’estrenen canvis organitzatius i de programa,   que volen reforçar els aspectes turístics i les activitats complementàries d’aquesta celebració, de referència a tot el Penedès.

La principal novetat, en aquest sentit, és l’organització d’una Fira Artesana i Gastronòmica, que se celebrarà al nucli antic durant i després dels Tres Tombs. La part gastronòmica tindrà la col·laboració dels establiments de restauració, que oferiran calçots, xató, botifarra a la brasa, tapes, vermuts..., així com de la Cooperativa Agrícola, que oferirà productes locals de qualitat, com oli, vi i cava.

També s’oferirà una ruta guiada pel Calafell pagès, organitzada per l’ens municipal Calafell Històric. Cal recordar que els Tres Tombs se celebren als carrers del nucli del Poble de Calafell, l’antic barri dels pagesos del municipi. Una tradició anecdòtica és que mai s’ha hagut de suspendre cap edició per circumstàncies meteorològiques.

A més, es podran trobar parades sobre oficis antics, formatges, embotits, confitures... i activitats com carrussels ecològics, passejades amb mules per als infants, tallers creatius, intercanvi de plaques de cava i exposició de pintors i artesans locals. També hi haurà la tradicional venda de coques de Sant Antoni a les places de Catalunya, Mariano Solé i Cal Cubano i al carrer Marquès de Samà.

La novetat organitzativa és que se’n fa càrrec una nova associació local vinculada al món dels Tres Tombs, Els Peterols, que agafa el relleu al Cor-Orfeó Calafellenc, que se n’ha responsabilitzat en les 66 edicions anteriors. L’Ajuntament els ha volgut agrair la feina i la dedicació durant aquest llarg període.


PROGRAMA COMPLET D’ACTIVITATS DELS TRES TOMBS DE CALAFELL

9 h:
concentració de carruatges a l’esplanada del pavelló Joan Ortoll.

9.30 h: Esmorzar popular a l’envelat annex al pavelló Joan Ortoll. Tíquet: 4 euros.

10.15 h: Ruta pel Calafell pagès, carros i animals. Sortida des del pavelló Joan Ortoll. Organitza: Calafell Històric. Inscripcions: 647 75 15 69 / calafellhistoric@calafellhistoric.org

11 h: Missa a l’església de la Santa Creu

11:15 h: Sortida dels carruatges des del pavelló Joan Ortoll

11:30 h:
Benedicció dels animals i carruatges a la plaça de Catalunya

Tot seguit: Tres Tombs pel nucli antic