02/06/2016

Calafell organitza aquest diumenge la primera Festa del Medi Ambient

Activitats per conscienciar els ciutadans sobre el reciclatge i reutilització de residus o l’estalvi energètic

Calafell celebrarà aquest diumenge, 5 de juny, la primera Festa del Medi Ambient. L’objectiu de la diada és  conscienciar els ciutadans sobre la necessitat d’un desenvolupament sostenible per a preservar l’entorn en el qual vivim. La festa tindrà lloc al Parc de la Sínia, de les 10.30 a les 13.30 hores i de les 17.30 a les 20.30.

Organitzen la festa la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament i l’empresa Urbaser, concessionària del servei municipal de neteja viària, per commemorar el dia mundial del medi amient. El programa preveu tallers, inflables, jocs, ecoxocs, exposicions, animacions i contacontes. Totes les activitats seran gratuïtes.

Hi haurà tres tipus de tallers: un taller d’aromes del Mediterrani, en el qual es faran perfums amb plantes aromàtiques; un d’elaboració de paper reciclat, i un altre de manualitats a partir de residus.

També es muntarà un ecomural per la realització d’un concurs de dibuixos amb l’objectiu de recordar accions per cuidar la Terra. Es premiarà als tres millors dibuixos amb premis sostenibles i educatius.

La festa inclou dues activitats singulars. La primera, els ecoxocs, uns autos de xoc sotenibles, fabricats amb material reciclat provinent de rodes de camió, que no fan servei cap energia ni consumeixen cap recurs natural: es podrà gaudir a la plaça del parc. L’altra, al voltant de la plaça, un seguit de jocs fabricats amb material recuperat, com ara llantes de cotxes, televisors vells, taules de planxa, manillars de bicicletes, somiers... Tot un món de jocs per gaudir en família i fer servir l’enginy i descobrir altres formes de divertir-se amb materials que ja no tenien vida útil.

Durant la festa podrà visitar-se, a més, l’exposició “La Mar de Residus”. És una exposició que representa el fons marí sense aigua, ple de xarxes abandones i residus que queden a la deriva, ja que el mar és un dels llocs on van a parar part dels residus que es consumeixen a terra. També pot veure’s l’exposició “Tu tens la paraula”, on el visitant obté informació sobre hàbits energètics saludables i sobre com identificar el malbarament energètic.

Finalment, hi haurà animació de carrer a càrrec del grup de teatre La Porta de Fusta  i contacontes. Tot un ventall d’activitats per aprendre a respectar el nostre entorn i passar el dia en família.