24/03/2016

Calafell patrocinarà dos esportistes locals amb projecció internacional

Per promocionar la marca turística arreu on competeixin durant aquest 2016

L’Ajuntament de Calafell patrocinarà dos esportistes locals amb projecció internacional, perquè esdevinguin elements de reclam turístic. Es tracta del jove motociclista Àlex Toledo Romero i de la petanquista Rosario Inés Lizón. Segons els convenis aprovats en el ple municipal extraordinari d’aquest dimecres, Toledo rebrà una aportació econòmica, durant aquest 2016, de 8.000 euros, mentre que Inés en percebrà 2.000.

Segons ha explicat la tinent d’alcalde de Turisme i d’Esports, Maite González, “el nostre objectiu és donar suport als esportistes del municipi que són més rellevants en l’àmbit català o estatal, i que promocionin el nom de Calafell a l’exterior de forma significativa”. González ha afegit que “la marca Calafell, i la promoció dels seus productes turístics, lluirà amb força arreu on aquests esportistes competeixin”.

Àlex Toledo és una jove promesa del món del motociclisme, considerat com un dels pilots amb major projecció de la seva edat en el panorama espanyol. Va iniciar-se en la competició quan tenia 7 anys en la Copa catalana de minimotos i des de llavors ha tingut una carrera molt exitosa. Aquesta temporada s’ha incorporat al projecte Cuna de Campions del Circuit Ricardo Tormo de València i participarà en el Campionat d’Espanya de velocitat Cata premoto 3.

De la seva banda, Rosario Inés té un espectacular palmarès, que inclou tres medalles d’or al campionat del món (1996, 1998 i 2008), i una als campionats d’Europa (2014), a més de diverses plates i bronzes en altres anys. Suma, a més, 29 medalles d’or i 14 de plata en els campionats d’Espanya, entre 1985 i 2014. L’any passat es va proclamar campiona del món amb la selecció espanyola de petanca. Li ha estat concedida la Reial Orde al Mèrit Esportiu (2009).