23/07/2018

Calafell prepara una nova il·luminació per al Castell de la Santa Creu

L’Ajuntament també museïtzarà els espais de la fortalesa i l’entorn que encara no ho estan

L’Ajuntament de Calafell prepara un projecte de nova il·luminació del Castell de la Santa Creu, l’element més monumental i visitat del patrimoni històric local. S’usarà tecnologia led, que permetrà un important estalvi econòmic i, a la vegada, fer il·luminacions artístiques o commemoratives de la fortalesa.

L’actual il·luminació ha quedat obsoleta tecnològicament, té un elevat consum elèctric i presenta un munt de deficiències i avaries, que costen força diners, tot i ser pegats. Segons indica l’alcalde, Ramon Ferré, “el Castell ha esdevingut, fins i tot més que la Ciutadella Ibèrica, el principal argument patrimonial del nostre municipi i cal posar-lo al dia perquè mantingui i incrementi el seu atractiu turístic”.

També s’està preparant un projecte de museïtzació de la zona de sitges medievals, situada als peus de la fortalesa, al vessant de la Bòbila. I les actuacions previstes es completaran amb una intervencio a l’interior de l’església del Castell. Es tracta de protegir les pintures murals, que pateixen un cert deteriorament a causa d’una il·luminació inadequada.