28/11/2016

Calafell recull 12.789 quilos d'aliments en el Gran Recapte

Se supera la xifra de l’any passat en prop de tona i mitja

El Gran Recapte que va tenir lloc divendres i dissabte passats ha recollit a Calafell 12.789 quilos d’aliments. La solidaritat dels calafellencs ha batut els récords dels anys anteriors i el magatzem del Banc dels Aliments s’ha quedat petit.

En l’edició de 2015, es van recollir 11.450 quilos. I en la de 2014, 11.112 quilos. El material recollit ja està sent classificat i s’incoporarà al fons del Banc dels Aliments de Calafell, que té un espai al Mercat Vell.

Prop de 200 voluntaris han participat en la recollida, que enguany ha estat organitzada a Calafell per quatre entitats: Càritas de Segur, Càritas de Calafell, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca del Baix Penedès i l’Agrupació Recreativa Cultural de Calafell. Aquesta iniciativa havia estat abanderada fins l’any passat per l’Ajuntament de Calafell, però enguany l’han liderat aquestes quatre entitats, amb el suport municipal.

“Ho han tirat endavant entitats sense ànim de lucre. I és que hem de potenciar el tercer sector dins del municipi”, diu Helena Rubio, tinent d’alcalde de Qualitat de Vida. Rubio afegeix que “volem agrair a les quatre entitats la bona feina que han fet”.

L’agraïment municipal es fa extensiu als deu supermercats que han participat enguany en el Gran Recapte: l’Aldi, el Bona Àrea, el Caprabo, el Dia de la Platja, el Dia de Mas Mel, el Mercadona, el Consum, el Condis del Poble, el Condis de Segur i el Lidl.