13/06/2016

Calafell recull les banderes blaves per a les platges i el port

El distintiu és cada any més exigent i més qualitatiu

L’Ajuntament ha recollit les banderes blaves que han rebut les tres platges del municipi (la Platja, l’Estany-Mas Mel i Segur) i el port de Segur de Calafell. Ha estat en un acte central per a totes les platges distingides de Catalunya que s’ha celebrat al club nàutic de l’Ampolla, a la comarca del Baix Ebre.

La bandera blava és atorgada per la Fundació Europea per l’Educació Ambiental, a partir d’uns paràmetres que cada any són més exigents i de perfil més qualitatiu. El tinent d’alcalde de Medi Ambient de Calafell, Josep Parera, ha destacat que “cada any
l’esforç necessari per renovar aquest segell és superior, però si ets un municipi responsable amb la sostenibilitat, i no diguem si ets un municipi turístic, no et pots aconformar amb complir una normativa o amb tenir el que té tothom”
.

Les banderes blaves certifiquen la qualitat de l’aigua i de la sorra de les zones de bany, així com el compliment d’uns paràmetres mínims pel que fa a la seguretat i els serveis. Pel que fa a la bandera del Port, es reconeixen les bones pràctiques ambientals a les instal·lacions portuàries.

Durant l’acte de lliurament, el president de la Fundació Europea per l’Educació Ambiental, José Ramón Sánchez, ha destacat les virtuts que ha de tenir una platja avui en dia: “No podem competir en termes de qualitat-preu, sinó en altres qualitats que diferencien la nostra oferta. Per exemple, l’accés lliure i gratuït a les platges, i gestionades com a espais públics;  informació accessible sobre les seves característiques i serveis; seguretat física, a la sorra i a l’aigua, o al port; un socorrisme i salvament professionals; i la promoció de la salut”.

L’acte d’hissada de les banderes blaves es farà, com es tradicional a Calafell, el proper 29 de juny, en el marca dels actes de la festa major.