14/05/2018

Calafell renova a fons les dutxes i els lavabos de les platges

També es milloren els serveis de socorrisme i primers auxilis

L’Ajuntament de Calafell està fent una renovació a fons de les dutxes i dels lavabos de les platges del municipi. Els nous serveis estaran operatius ja aquest estiu, un cop acabi el procés de contractació.

D’una banda, s’instal·laran 13 mòduls multiserveis. Cadascun d’aquests mòduls té dutxes i rentapeus, lavabo adaptat i un espai per dipositar residus selectivament. N’hi haurà sis a la Platja de Calafell, sis a la platja de Segur i tres, a la de l’Estany-Mas Mel. El contracte serà per quatre anys, en règim de rènting, i el pressupost de licitació és de 512.043,36 euros.

La millora serà especialment notable en el cas dels lavabos, ja que els actuals estaven molt deteriorats i provocaven freqüents queixes. A més, estaran oberts a l’hiven als llocs on no hi hagi altres alternatives.

D’altra banda, també s’han millorat les dutxes antigues que seguiran en servei. Sobretot per resoldre el problema de drenatge de l’aigua que es produeix a la Platja de Calafell, concretament a nou dutxes. S’han substituït la base de plaques de formigó, que no permetien el drenatge, per un pou de drenatge amb una plataforma de pedra perforada, que sí que el permet.

Finalment, ja s’han instal·lat les noves torres de vigilància i socorrisme a les platges, d’un nou model que compleix la normativa, garanteix la mateixa visibilitat i permet que, en cas d’emergència, els socorristes baixin molt més ràpid. A tres de les torres hi haurà una caseta de primers auxilis i atenció als banyistes. En aquests punts s’oferirà el servei de cadires amfíbies per al bany de persones amb mobilitat reduïda.