11/07/2019

Calafell rep els infants sahrauís que passen l’estiu acollits a la comarca

L’Associació Baix Penedès amb el Sàhara promou des de fa anys aquesta iniciativa solidària

L’Ajuntament de Calafell ha ofert una recepció als infants sahrauís que passen l’estiu acollits a la comarca, de la mà de l’associació Baix Penedès amb el Sàhara. Com en anys anteriors, la “recepció” ha estat una activitat lúdica: ha consistit en una visita al parc de lleure Calafell Aventura, on els infants i les famílies d’acollida han pogut gaudir d’unes hores de distracció.

Les acollides promogudes per l’associació Baix Penedès amb el Sàhara es venen realitzant des de fa dues dècades. El seu objectiu que és que als infants, que viuen habitualment als campaments de refugiats del desert, puguin gaudir d’unes setmanes de vida normalitzada. És un descans d’unes condicions de vida difícils i la possibilitat d’accedir a serveis, com l’atenció sanitària, que no sempre està disponible als campaments.

La tinent d’alcade d’Igualtat i Drets Socials, Helena Rubio, explica que “aquesta és una causa solidària amb la qual Calafell està implicat des dels principis”. Rubio ha afegit que “en el cas del Sàhara Occidental hi ha un problema de fons sense resoldre, però aquestes acollides permeten pal·liar en part la situació, sobretot pel que fa als més petits, que són també els més febles”.