15/11/2017

Calafell se suma a la Setmana Europea per la Prevenció de Residus

Jornada divulgativa diumenge vinent, al costat de la Confraria de Pescadors

L’Ajuntament de Calafell se suma a la Setmana Europa per a la Prevenció de Residus, amb una jornada divulgativa que coorganitza amb Urbaser, concessionària del servei de neteja del municipi. La jornada se celebrarà diumenge vinent, 19 de setembre, al Passeig Marítim, al costat de la Confraria de Pescadors. L’horari serà de 10.30 a 14 hores i de 17 a 19.30 hores.

Durant la jornad aes faran diverses activitats: taller de manualitats amb deixalles, intercanvi de llibres i pel·lícules, exposició d’escultures amb material reutilitzat, xocolatada solar i taller-espectacle sobre la màgia de les deixalles. La xocolatada serà a les 17 hores, i el taller-espectacle, a les 18 hores.

Qui vulgui participar en el taller de manualitats amb deixalles ha de portar un residu de casa, que pot ser un bric, una càpsula de café, un rotllo de paper higiènic o una ampolla petita d’aigua amb tap. El taller ensenyarà a donar un nou ús a les deixalles, tot fomentant la reutilització de residus.

El tinent d’alcalde de Medi Ambient de l’Ajuntament, Josep Parera, explica que “hem de modificar el nostre comportant quotidià pel que fa a la generació de residus”. Recorda que “a Catalunya, cada habitant genera 1,35 quilograms de residus al dia i això representa un fort impacte en el medi ambient, a més de representar un ús poc eficient dels recursos”.