01/02/2022

Calafell torna a celebrar la festa major de la Candelera del 4 al 6 de febrer

Programa amb grans espectacles teatrals i algun canvi d’ubicacions

Calafell torna a celebrar la festa major de la Candelera del 4 al 6 de febrer, després de la cancel·lació de l’any passat a causa de la pandèmia. El programa no serà gaire diferent de l’habitual, però hi haurà algun canvi d’ubicacions per garantir espais amplis i evitar aglomeracions. També hi ha una aposta molt forta pels espectacles teatrals, ja que se n’oferiran dos, d’alt nivell, en dues nits consecutives.

El principal canvi serà que l’ofici que se celebrava a l’església del Castell es trasllada a l’església de la Santa Creu. “És un espai molt més ampli, fins i tot en el fet de tenir sostres molt alts, i per tant molt més convenient des del punt de vista sanitari”, explica la regidora de Cultura de l’Ajuntament, Mònica Trepat.

Pel que fa als espectacles, el 5 de febrer s’oferirà “AntiCoronaCAVA.ret”, a càrrec de The Chanclettes & La Sharonne. I el dia 6, “Bona gent”, amb Quim Masferrer. En tots dos casos, al Teatre Joan Colet.

Aniversari de la biblioteca Ventura Gassol

A més, també se celebrarà el tercer aniversari de la nova seu de la biblioteca Ventura Gassol, que va obrir portes per la Candelera de 2019. La commemoració es farà amb una sessió especial del cicle Hora del conte: “Explica’m una selva”, espectacle de contes amb cançons amb el narrador Moi Aznar. És una activitat a partir de 3 anys. Cal inscripció prèvia: per telèfon, 977 691 284; per whatsapp, 687 271 373; i per correu electrònic, biblioteca@calafell.org.

Com a part d’aquest aniversari, tots els préstecs que es facin a la bibilioteca Ventura Gassol, entre el 4 i el 24 de febrer, entraran en el sorteig de dos lots de llibres.

Portes obertes a l’Ajuntament

D’altra banda, diumenge dia 6, de 12 a 14 hores, hi haurà una jornada de portes obertes perquè la ciutadania pugui veure la remodelació interior que s’ha fet a l’edifici de l’Ajuntament de Calafell.


Aquesta és una festa major d’hivern que s’havia perdut i es va recuperar enguany fa 30 anys. És una festa major petita o d’hivern, que s’havia perdut i va recuperar-se l’any 1992. Concentra els seus actes al nucli antic del municipi i està dedicada a la Mare de Déu de la Cova, una advocació venerada a l’església del Castell de la Santa Creu i que es festeja el mateix dia que la Candelera.  El culte a la Mare de Déu de la Cova es remunta a principis de l’Edat Mitjana (està documentada una talla romànica que va ser destruïda durant la Guerra Civil) i està relacionat amb la tradició catalana de les marededéus trobades.

El programa complet

El programa complet és aquest:

DIVENDRES 4 DE FEBRER

18:00 h, Biblioteca Ventura Gassol
Hora del conte. “Explica’m una selva”, a càrrec de Moi Aznar. A partir de 3 anys

DISSABTE 5 DE FEBRER

12:00 h, Plaça de Cal Cubano
“A la fresca”. Teatre còmic de carrer amb la Cia Anna Confetti.

13:00 h, Plaça de Mariano Soler
Elecció popular del disseny de les samarretes dels Esgangalats de la Festa Major.

A continuació, Plaça de Catalunya
Música amb els Zebrass.

16:30 h, des de la Plaça de Catalunya
Cervacila tradicional amb les colles geganteres de les Borges Blanques, Colla Nostra de Fraga, Olesa de Bonesvalls, Santa Coloma de Queralt i Calafell. I les associacions culturals de Calafell: la Banda de Timbals i Gralles de Mas Romeu, els capgrossos, el Ball de Bastons, el Ball de Gitanes, Almas Rocieras i Les Tirantinaires. Acompanyament musical dels Gralleres de Bellvei.

21:30 h, Teatre Joan Colet
“AntiCoronaCAVA.ret”. A càrrec de The Chanclettes & La Sharonne.

DIUMENGE 6 DE FEBRER

10:30 h, església de la Santa Creu
Toc de campanes de missa solemne. A càrrec de La Bota.

11:30 h, església de la Santa Creu
Missa i benedicció de les candeles. Cant dels Goigs a càrrec del Cor parroquial de la Santa Creu.

De 12:00 a 14:00 h
Portes obertes a l’Ajuntament de Calafell.

11:30 h, Teatre Joan Colet
Roda d’esbarts infantils. Hi participen l’Esbart Dansaire de Granollers, Esbart Monistrol Dansaire i Esbart Dansaire de Calafell.

13:00 h, Plaça de Cal Cubano
Vermut electrònic, amb Ressons.

17:00 h, Plaça de Cal Cubano
Un quinto per la Candelera, a càrrec d’Esgangalats.

19:00 h, Teatre Joan Colet
“Bona gent”, amb Quim Masferrer.