22/10/2012

Calafell “tremola” amb els malalts de Parkinson

La jornada del “Tremola Calafell”, que es va dur a terme el passat dissabte, 20 d’octubre, a la platja de Segur de Calafell va aconseguir tenir força públic, malgrat les baixes que es van produir degut a les males previsions de temps.

La jornada del “Tremola Calafell”, que es va dur a terme el passat dissabte, 20 d’octubre, a la platja de Segur de Calafell va aconseguir tenir força públic, malgrat les baixes que es van produir degut a les males previsions de temps. Al llarg de la jornada es van recaptar un 500 euros, que es destinaran a l’Associació Parkinson de les comarques de Tarragona.

L’alcalde de Calafell, Joan Olivella, acompanyat de la primera tinenta d’alcalde, Olga Elvira, i la resta de regidors de l’equip de govern van assistir a aquesta jornada, que també va comptar amb la presència d’Anna Solé, delegada territorial de Benestar Social a Tarragona, Josep Mercader, delegat territorial de Sanitat a Tarragona. Així mateix, en la jornada també hi van participar diverses personalitats relacionades amb el món associatiu i mèdic.

Totes les activitats del “Tremola Calafell” es van dur a terme gràcies a la col.laboració gratuïta de les entitats que hi participaven. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Calafell ha volgut organitzar una jornada on, gràcies a la unió altruista dels participants, fos possible que durant tot un dia grans i petits se sentissin al costat de les persones afectades per la malaltia de Parkinson.

La jornada va començar amb una botifarrada al matí, i va seguir posteriorment amb un partit de futbol entre penyes barcelonistes i veterans del CF Calafell, els concerts del Festival de Rap, i l’actuació del Màgic Andreu i la seva filla Joana. A més, també hi havia altres activitats com marxa nòrdica, conta-contes, circuit de cavalls (a càrrec de la Hípica Bonastre), "gossos en acció", ensinistrament de gossos per als malalts, i un tallers sobre com contrarestar les conseqüències del Parkinson.

Així mateix, una de les activitats centrals era la concentració i exposició de motos Harley Davidson. Aquells que volien, a més, tenien l’oportunitat de donar una volta amb una d’aquestes mítiques motos.

La recaptació de diners s’ha fet a través de la venda de tiquets de les activitats organitzades en aquesta jornada. L’alcalde de Calafell, Joan Olivella, ha valorat molt positivament l’organització d’una jornada com aquesta “perquè és una manera de conscienciar la gent d’allò que sent una persona afectada per la malaltia de parkinson, així com donar a conèixer tant les limitacions del malalt com les dificultats que atravessa la familia, ja que són persones que necessiten una dedicació constant”.

Així mateix, Olga Elvira també ha volgut “agrair la participació desinteressada d’entitats i persones implicades en què es pogués a dur a terme aquesta jornada”. Elvira ha afirmat que “Calafell ha tremolat amb el so de les motos que ens han acompanyat”, i ja ha anunciat que aquesta activitat ha entrat a formar part del calendari d’actes de Calafell i, per tant, l’any que ve es tornarà a fer.