20/05/2014

Calafell, un municipi que ha millorat la seva seguretat en els últims 3 anys

Avui ha tingut lloc, a l’Ajuntament de Calafell, la Junta de Seguretat Local, que ha estat presidida per l’alcalde de Calafell, Joan Olivella, i el delegat del govern de la Generalitat, Joaquim Nin.


Avui ha tingut lloc, a l’Ajuntament de Calafell, la Junta de Seguretat Local, que ha estat presidida per l’alcalde de Calafell, Joan Olivella, i el delegat del govern de la Generalitat, Joaquim Nin. A més, també han estat presents en aquesta reunió, el regidor de Seguretat Ciutadana, Francisco Clavero, el cap de la Policia de Calafell, José Antonio Lorenzo, el cap dels Mossos d’Esquadra al Vendrell, Jesús Ruano, el capità de la 1a. companyia de Comandància de la Guàrdia Civil a Tarragona, Jacinto Tarín, i el cap de la caserna de la Guardia Civil del Vendrell, José Antonio Gonzàlez Sepúlveda, a més d’altres representants dels diferents cossos policials.

El delegat del govern de la Generalitat, Joaquim Nin, ha afirmat, després de la Junta de Seguretat, que “Calafell és un municipi segur”, segons es desprèn de les dades tractades en aquesta reunió, on s’ha constatat que no hi ha hagut un increment de delinqüència, sinó tot el contrari. “Avui la situació a Calafell és molt millor i no té res a veure amb 3 o 4 anys enrere”, ha explicat Joaquim Nin, qui ha atribuït els bons resultats a la bona coordinació existent entre els diversos cossos policials. En aquest sentit, el delegat del govern ha explicat que, “tot i que hi ha alguns punts calents”, l’evolució general del municipi és molt positiva, ja que els delictes han baixat en general un 2%, essent els delictes de la propietat (petits furts) els únics que s’incrementarien una mica.

Estació de Segur de Calafell

Un dels punts calents del municipi és l’estació de tren de Segur de Calafell, on es produeixen actes vandàlics que han destrossat, fins i tot, el funcionament dels dos ascensors d’aquesta estació. És per això que l’alcalde de Calafell, Joan Olivella, ha explicat que “tot i que la presència de la policia local és constant en aquest estació, cal recordar que es tracta d’un propietat privada, de Renfe, i per això hem demanat a Adif que incrementi també la seva vigilància”.

Precisament aquest setmana, Renfe ha anunciat a l’Ajuntament de Calafell que ja disposava de la partida de diners per fer front als desperfectes dels dos ascensors, i per tant, en pocs dies ja començaran a arreglar-los. El cost d’arreglar aquests dos ascensors és d’uns 3.800 euros, i per això Joan Olivella ha dit que “cal posar tots els mitjans perquè no es tornin a espatllar”, ja que, a més, això converteix l’estació de tren en una barrera arquitectònica per a les persones grans o amb disminucions físiques que volen accedir a l’andana de l’estació.

Top Manta

Finalment, sobre el tema del “top manta”, també s’ha fet una valoració molt positiva, en el sentit que, gràcies a la intensa tasca duta a terme per la Policia Local, i en col.laboració amb els Mossos d’Esquadra, ha disminuït sensiblement la presència de venedors ambulants en aquest municipi. Cal recordar, per exemple, que en l’últim any s’han doblat el nombre de faltes administratives que la policia ha posat en relació a aquest tema, en relació a 3 anys enrere, i s’han decomissat més de 4.000 productes.