23/11/2016

Creix el percentatge de famílies que confien en les escoles de Calafell

El 86% escolaritza els fills a centres del propi municipi

El percentatge de famílies que confien en les escoles de Calafell per portar-hi els seus fills ha crescut aquest curs acadèmic 2016-2017. Han estat el 86% del total de famílies amb fills en edat escolar. El curs anterior, el 2015-2016, van ser el 77%, nou punts menys. Les dades s’han presentat en una reunió de la taula mixta entre l’Ajuntament i el departament d’Ensenyament de la Generalitat.

La directora dels serveis territorials d’Ensenyament, Silvia Rodes, ha explicat que “a Calafell tenim uns centres amb molt bons projectes educatius, i això de s’ha de dir ben alt”. En aquest sentit, ha afegit que “els alumnes de Calafell no marxen a centres d’altres municipis, perquè les famílies aposten molt majoritàriament per les escoles d’aquí i això és molt bo i molt positiu”.

Rodes, d’altra banda, ha destacat que el 95% de famílies calafellenques ha pogut escolaritzar els fills en la primera opció que van demanar en la preinscripció.

En la reunió de la taula mixta, s’ha fet una primera previsió per al proper curs, el 2017-2018. “Preveiem un manteniment de la població infantil, amb una lleugera caiguda pràcticament imperceptible. Per tant, mantindrem l’oferta educativa a P-3”, ha dit la directora territorial. I ha afegit que “també mantindrem l’oferta a secundària, perquè la població escolar de secundària s’incrementa, com a mínim a quatre anys vista, a causa de la corba demogràfica que hi ha a tota Catalunya. Per tant hi haurà cinc línies a l’Institut Camí de Mar i tres, a l’Institut La Talaia”.

Ensenyament també ha anunciat la consolidació de l’oferta d’ensenyaments postobligatoris al municipi. Segons Rodes, “creiem fermament en els batxillerats que s’imparteixen al municipi i estem treballant per millorar l’oferta de formació professional. És bona, però volem fer un pas més”.