02/08/2019

Diumenge vinent, 4 d’agost, comença el Sonaestiu 2019 a Calafell

És un cicle musical format per dos històrics certàmens: el Festival del Baix Penedès i les Nits al Castell

Diumenge vinent, 4 d’agost, arranca a Calafell el Sonaestiu 2019, un cicle format pel Festival de Música del Baix Penedès i les Nits al Castell. És una programació veterana, basada en la música clàssica i el jazz, en el sentit més ampli d’ambdós gèneres, i sempre amb una filosofia popular, tant de repertoris com de públics i preus. És més, el Sonaestiu renova el compromís amb els intèrprets del país, sense renunciar a formacions i solistes internacionals.

El Festival de Música del Baix Penedès arriba enguany a la 44a edició, a l’escenari de l’església de l’Assumpció de Segur de Calafell, tots els diumenges del mes d’agost a les 22.30 hores. En aquesta edició, s’aposta per un format encara més popular, amb un concert de gospel (amb un repàs històric del gènere), un amb la fórmula dels Tres Tenors, un de composicions vieneses i un altre d’àries i cors famosos d’òpera, sarsuela i musicals.

Segons explica el director del certamen, Joan Cert, “dir que el nostre festival és un regal per a Calafell no descriu l’envergadura del que realment esdevé per al nostre municipi i en el nostre entorn més immediat”. I afegeix que “és una aposta per la música de qualitat, que ens projecta culturalment i, perquè no, turísticament d’una manera important".

Les Nits al Castell

El Castell de la Santa Creu és, de la seva banda, l’escenari de les Nits al Castell., que arranquen el 17 d’agowt. Enguany es manté l’oferta tradicional de jazz i gèneres emparentats amb dos concerts. El cicle es completa amb l’espectacle musical medieval que té lloc  durant la celebració del Mercat Medieval, i amb un concert amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, que enguany es dedicarà a grans èxits internacionals traduïts al català.

Les entrades per al Festival costen 10 euros i poden adquirir-se anticipadament a les oficines de Turisme de Calafell. Les localitats per a les Nits al Castell tenen un preu de 6 euros, excepte el concert de la Diada, que és gratuït, i poden comprar-se anticipadament a la taquilla del Castell durant l’horari d’obertura del monument.

L’Ajuntament convida tothom a gaudir d’aquestes propostes musicals de qualitat, que faran que aquest estiu doni moltes alegries, culturalment parlant, fent palesa l’etiqueta #CalafellésCultura

 

Més informació