14/07/2016

El futbol de Calafell cooperarà per descongestionar uns camps del tot saturats

La propera temporada, l’estructura de clubs se simplificarà amb acords de col·laboració i integració

L’estructura de clubs de futbol a Calafell se simplificarà de cara a la propera temporada, per poder garantir un ús racional de les instal·lacions esportives municipals, actualment saturades. Part d’aquesta simplificació s’assolirà mitjançant acords de cooperació i integració entre les entitats, en la línia del model seguit pels clubs de bàsquet i que ha resultat un èxit. 

A partir de setembre, doncs, es mantindran els quatre clubs actuals: CF Calafell, Unió Esportiva Segur, Escola de Futbol Calafell i Athlètic Segur. Però només hi haurà tres equips sénior, ja que l’Escola de Futbol renuncia al seu i arriba a un acord amb la Unió Esportiva Segur, de la qual es converteix en filial i base.

És important destacar que, llevat d’aquest cas concret i òbviament del que decideixin les pròpies entitats cada temporada, no desapareix cap equip de cap categoria dels que han competit el darrer any. Per tant, totes les famílies amb fills que vulguin jugar tindran un lloc on inscriure’ls.

La iniciativa ha sorgit de les pròpies entitats esportives, conscients de la necessitat de solucions davant les problemàtiques de manca d’espais actuals. Una problemàtica que a partir de setembre s’aguditzarà amb l’inici de les obres de remodelació de l’estadi municipal de Calafell. És una obra que no pot esperar, ja que el camp és una de les seus de la competició de futbol dels Jocs Mediterranis de Tarragona 2017. Durant aquests mesos, s’estirarà al màxim l’ús del camp municipal de Segur, per a la qual cosa serà necessària molta paciència i comprensió per part de tothom.

Però la voluntat de totes les parts, compartida i celebrada per l’Ajuntament de Calafell, és que la cooperació i integració entre les entitats tingui caràcter permanent. “És d’agrair que siguin els clubs els que proposin solucions, perquè són perfectament conscients de la manca d’espai per atendre les necessitats actuals”, diu la tinent d’alcalde d’Esports, Maite González.

La regidora afegeix que “les instal·lacions ja no poden ‘repartir-se’ més, ni en horaris ni en espais i el que necessitem és integració i no dispersió”.

De la seva banda, l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, també ha valorat positivament la iniciativa de les entitats: “Aquí, l’important, i el que ha de garantir l’Ajuntament, és que tothom trobi un lloc on practicar esport, en aquest cas futbol. I pensem que l’experiència i el projecte esportiu de l’Escola de Futbol o de la Unió Esportiva Segur, amb centenars d’esportistes atesos any rere any, són una bona solució perquè s’hi integri tothom que ho vulgui i que ningú es quedi sense poder jugar”.