09/07/2018

El nou centre de la Masia de la Sínia podrà atendre grans discapacitats

La Generalitat veu amb bons ulls fer una prova pilot perquè el centre sigui mixt

Calafell podrà atendre persones amb grans discapacitats al nou centre assistencial que entrarà al setembre a la Masia de la Sínia. La Generalitat veu amb bons ulls, després de les gestions de l’Ajuntament, que el centre de dia de la Sínia ampliï al servei a altres col·lectius i està dispoada a fer una prova pilot de centre mixt.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha explicat que “molts dels serveis són comuns i això facilita atendre diferents situacions”. Com a exemple, Ferré ha recordat que el centre de dia funcionarà conjuntament amb un taller ocupacional per a persones amb discapacitats intel·lectuals, amb el qual compartirà serveis. I ha avançat que, en aquesta mateixa línia, ja s’està treballant en el projecte de residència per a persones grans.

L’Ajuntament ha plantejat aquesta ampliació dels seveis a la Fundació Santa Teresa del Vendrell, que ha tirat endavant el centre de dia, qui ho veu també am bons ulls.

Amb aquestes mesures es dóna resposta a les demandes de persones afectades, singularment a la campanya impulsada fa uns mesos per Miguel Ángel Bejarano, veí de Calafell Parc que té una discapacitat del 96%. La intenció de la campanya era evitar el desarrelament ja que a la zona no hi ha cap centre que els pugui atendre i només els queda l’opció de marxar lluny.

El centre de dia, en marxa el 3 de setembre

D’altra banda, el nou equipament de la Masia de la Sínia obrirà portes, si no hi ha cap problema d’última hora, el proper 3 de setembre. Comptarà amb una oferta d’activitats que, en principi, serà més propera a la d’un centre cívic, en espera que la concertació de places per part de la Generalitat permeti anar desplegant el servei pròpiament dit de centre de dia.