11/06/2021

El Port de Segur de Calafell acollirà un nou festival d’arts vives

El certamen Ara i Aquí oferirà teatre, performances, dansa, espectacles familiars i tallers, el 2 i el 3 de juliol

El Port de Segur de Calafell acollirà, els dies 2 i 3 de juliol, la primera edició del Festival Ara i Aquí, un certamen d’arts vives que oferirà teatre, performances, dansa, espectacles familiars i tallers. Els escenaris seran els equipaments culturals i cívics municipals de la zona, com el centre cívic Montse Civit, la biblioteca Casa Vella i els seus espais annexos exteriors.

Ja són obertes les inscripcions per participar com a públic en les activitats. Les localitats són gratuïtes, però es requereix inscripció a causa de les limitacions d’aforament que encara imposa la pandèmia. Podeu inscriure-vos al correu festival_araiaqui@calafell.org.

El nou festival adopta com a emblema el corriol camanegre, l’espècie d’au que ha tornat a fer nius a la platja de Segur de Calafell, després de més de trenta anys, justament en l’entorn dels espais escènics.

Aquesta nova proposta neix del desig de portar a Segur un programa cultural diferent, per a tots els públics, amb artistes reconeguts nacionalment i internacionalment, explica la directora artística del festival, Maria Stoyanova. Afegeix que “tot això donant també suport a artistes locals”.

Stoyanova, artista nascuda a Bulgària i resident a Segur, diu també: “Davant del moment que pateix la cultura actualment, pensem que és el moment de viure noves experiències, amb l’art escènic com a vehicle per acollir i transformar l’art, per poder sostenir-nos i crear vincles i cohesió social”.

Els artistes convidats

En aquesta primera edició, els artistes convidats són aquests:

  • La companyia brasilero-catalana Sienta la Cabeza
  • Macarena Recuerda Shephart, del País Basc
  • Diana Gadish, de Catalunya
  • Colectivo ameno, de Catalunya
  • Àlex Carasol, de Calafell
  • La Porta de Fusta, de Calafell


El programa

Divendres 2 de juliol

17 h, a la biblioteca Casa nova
Tocados con Alma, a càrrec de FAFA

18 h, sala gran del centre cívic Montse Civit
Collage y acción, a càrrec de Macarena Recuerda Shephart

20:30 h, terrassa exterior del centre cívic Montse Civit
presentació del festival i
Handle with care, a càrrec de Diana Gadish


Dissabte 3 de juliol

de 10 a 11:30 h i de 12 a 13:30 h, a la biblioteca Casa Nova
Peluquería de cuento, a càrrec de FAFA

12 h, a la sala gran del centre cívic Montse Civit
Música col·lectiva, a càrrec d’Àlex Carasol

18 h, 19 h, 20 h, al centre cívic Montse Civit
Espectacle Llaves, a càrrec de Paloma Moreno

19 h, a la biblioteca Casa Nova i itinerant per l’exterior
Saunterer, a càrrec de Colectivo Ameno

21 h, a la sala gran del centre cívic Montse Civit
espectacle final, Macarena AY-YA


Més enllà del festival

El festival té voluntat no tan sols de continuïtat, sinó d’esdevenir un focus d’activitat artística al llarg de tot l’any. En aquest sentit, hi ha un projecte de residències artístiques al centre cívic Montse Civit, en les quals grups o companyies podran preparar treballs que es representaran després en el marc del festival.

A més, s’oferirà assessorament i acompanyament a artistes locals, que encaixin en el format d’arts escèniques performatives, amb suport en la preparació de les seves actuacions i espais per assajar. I finalment, es plantejaran creacions col·lectives comunitàries i participatives per al veïnat del municipi, conduïdes per experts en aquest àmbit.