07/09/2015

Els delictes i faltes baixen un 5,2% de mitjana a Calafell en el darrer any

Forta caiguda dels actes contra el patrimoni, malgrat la crisi econòmica

Els delictes i faltes han baixat una mitjana del 5,2% a Calafell, entre juny de 2014 i juny de 2015. Segons dades presentades a la Junta Local de Seguretat, els delictes van caure en aquest període d’un 4,8%, mentre que les faltes van fer-ho un 5,5%.

Una de les dades més destacades d’aquesta estadística és el retrocés dels actes contra el patrimoni: els delictes d’aquest tipus han baixat un 13,80%, i les faltes, un 7,33%. Dins d’aquest capítol han baixat especialment els robatoris amb violència o intimidació (-33,33%), els robatoris amb força a establiments (-27,78%) i a empreses (-66,67%), els robatoris de vehicles (-22,22%), els robatoris a domicilis (-17,54%) i els furts (-15,57%). En percentatges similars s’han reduït aquests fets quan la seva categoria és de falta.

Són dades molt remarcables en èpoques de crisi, quan els delictes contra la propietat acostumen a pujar, com a reflex dels problemes econòmics. Part d’aquest resultat està en el treball policial, ja que entre juny de 2014 i juny de 2015 es van practicar un 7,1% més de detencions, es va atendre un 12,5% més d’incidències (la major part relacionades amb seguretat ciutadana) i es van realitzar un 2,42% més d’intervencions de mediació per resoldre problemàtiques de convivència.

No obstant això, els cossos i forces de seguretat han decidit mantenir la guàrdia alta, ja que els fets il·lícits contra el patrimoni són encara sis de cada deu que es cometen a Calafell. A més, hi ha alguns d’aquests fets, com els robatoris amb estrebada, que han pujat, ni que sigui en percentatge, ja que el nombre total de casos és molt reduït.

“Les dades són globalment positives, perquè s’han aconseguit sense actuacions policials extraordinàries, només amb el treball quotidià de prevenció i vigilància. Però per això mateix no podem afluixar i implantar mesures com la comissaria de la Policia Local al nucli de Segur, perquè al municipi continuem tenint zones amb una concentració elevada de fets delictius”, diu l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré.

Més informació