31/08/2020

Els pressupostos participatius 2021 reben 51 propostes de la ciutadania de Calafell

Les votacions seran entre el 5 i el 26 d’octubre

Els pressupostos participatius 2021 de l’Ajuntament de Calafell han rebut 51 propostes de la ciutadania, un cop tancat el termini de presentació, aquest 30 d’agost a la mitjanit. Les propostes poden consultar-se en aquest enllaç.

A partir d’ara, s’obre el període d’estudi de les propostes, per verificar que són viables i compleixen els objectius de la convocatòria, que es prolongarà fins al 28 de setembre.

Tot seguit, les propostes que passin el tall se sotmetran a la votació de la ciutadania, entre el 5 i el 26 d’octubre, mitjançant la plataforma electrònica decidim.calafell.cat. Finalment, les propostes guanyadores s’incorporaran al pressupost municipal per al 2021, que és previst aprovar durant el mes de novembre.

Recordem que la quantitat de diners sotmesa a votació ciutadana és de 500.000 euros. A partir d’enguany, i els propers exercicis, les propostes que podien presentar-se han d’estar relacionades amb els disset objectius de desenvolupament sostenible aprovats per l’ONU, dins de l’anomenada Agenda 2030.

Una altra novetat important és que les propostes no es limitaven a inversions, com en les edicions anteriors, sinó que podien plantejar-se altres fórmules, com subvencions a iniciatives socials o subvencions a col·lectius en dificultat.

La tinent d’alcalde de Participació Ciutadana, Helena Rubio, ha agraït “la participació de totes els persones que han presentat la seva proposta en aquest procés participatiu”. Rubio ha afegit que “amb la fórmula estrenada enguany, l’objectiu d’esdevenir un municipi del tot sostenible el podrem aconseguir amb la intervenció de tota la ciutadania”. Recorda, a més, que “les propostes que tirin endavant podran aspirar a subvencions europees que exigeixen que els projectes hagin estat elaborats amb participació ciutadana”.

Els disset objectius de desenvolupament sostenible aprovats per l’ONU són els següents: fi de la pobresa; educació de qualitat; energia assequible i no contaminant; fam zero; igualtat de gènere; treball decent i creixement econòmic; aigua neta i sanejament; salut i benestar; indústria, innovació i infraestructura; reducció de les desigualtats; acció pel clima; pau, justícia i institucions sòlides; ciutats i comunitats sostenibles; vida d’ecosistemes terrestres; vida terrestre; producció i consum responsables; i aliances per a assolir els objectius.