09/10/2017

Els pressupostos participatius de Calafell recullen 29 propostes de la ciutadania

Un cop valorada la seva viabilitat, les “finalistes” es posaran a votació del 16 al 29 d’octubre

La primera fase dels pressupostos participatius endegats per l’Ajuntament de Calafell ha recollit 29 propostes de la ciutadania. Tancada aquesta fase, han estat 53 les persones que han plantejat idees que puguin ser incloses en el pressupost municipal de 2018.

Entre les propostes n’hi ha de millora dels serveis de les platges, la creació d’un carril bici, la pavimentació de diferents carrers, la creació d’horts urbans, la instal·lació de més marquesines a les parades d’autobús, millor il·luminació per a zones conflictives, la solució a la inundabilitat d’alguns carrers o la renovació i millora de parcs i zones verdes i de jocs. També es demanen arranjaments als aparcaments de les escoles i reparacions de voreres danyades.

Hi ha hagut una gran mobilització de ciutadans que reclamen actuacions relacionades amb els animals de companyia: habilitar espais per ells en espais públics, accions per a les colònies de gats, instal·lació de màquines expenedores de pinso a canvi de reciclar envasos..., entre altres. Un altra proposta que ha rebut abundants adhesions ha estat la de de crear una instal·lació esportiva dedicada a la pràctica de l’atletisme.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha explicat que “s’han rebut propostes molt interessants, algunes innovadores i altres carregades de sentit comú”. Ferré ha volgut agrair “el compromís amb el seu municipi de totes les persones que han participat”. Ha afegit que “estic segur que en els anys propers hi participaran més gent, tant pels nous canals electrònics que s’implantaran, com perquè els ciutadans valoraran els pressupostos participatius com una gran eina”.

En aquests moments, el serveis tècnics municipals estan avaluant les propostes presentades. Recordem que no se’n podran admetre que no siguin competència de l’Ajuntament o que ja estiguin previstes o aprovades. Els ciutadans poden decidir sobre l’1% dels ingressos ordinaris de l’Ajuntament, import que actualment correspon a 400.000 euros. Cap proposta, però, pot superar un cost de 200.000 euros, de forma que no tot l’import es destini a un únic projecte.

Acabada la valoració, s’obrirà un període de votació amb les propostes “finalistes”. Serà del 16 al 29 d’octubre i es podrà votar a les tres oficines del Servei d’Atenció al Ciutadà, dins del seu horari d’obertura. En la votació hi podran participar persones empadronades majors de 16 anys, i només podrà haver-hi un vot per participant.