03/01/2019

Els Reis arribaran a Calafell aquest 5 de gener desembarcant al Port de Segur

Importants canvis de recorreguts i escenaris per les obres que es fan al municipi

Ses Majestats els Reis de l’Orient arribaran al municipi Calafell aquest 5 de gener, tot desembarcant al Port de Segur, com és tradició. L’arribada serà a les 5 de la tarda i des de les instal·lacions portuàries començarà la primera de les cavalcades que se celebraran als diferents nuclis del municipi.

La primera, cronològicament, serà la cavalcada de Segur de Calafell. A les 16:30 hores ja hi haurà un espectacle de benvinguda a la plaça del Port. A les 17 hores, arribaran Ses Majestats en vaixell. I un cop es formi la comitiva, la cavalcada sortirà a es 17:45 hores. El final serà a la plaça Mediterrani, on fins a les 20 hores aproximadament, els nens podran lliurar la carta als Reis.

Els actes de Reis a Calafell, de la seva banda, experimenten importants canvis per les obres que s’estan fent tant als carrers del nucli antic com al Teatre Auditori municipal. El lliurament de cartes a Ses Majestats es farà abans de la cavalcada, però a dos emplaçaments diferents: a la planta baixa de la nova Biblioteca Ventura Gassol, al carrer Marquès de Samà, i al centre cívic Cinema Iris, al carrer Vilamar. En tots dos casos de 16 a 18 hores.

A més, a les 18 hores es posarà en marxa el pessebre vivent a la plaça de Catalunya, que restarà obert fins a les 20:30 hores.

A les 18:30 hores, la comitiva reial sortirà en desfilada, des de les portes de la nova biblioteca, cap a la plaça de Catalunya, on es farà l’adoració al pessebre vivent. I a les 19:15 hores, des de la mateixa plaça sortirà la cavalcada, que recorrarà diferents carres del nucli del Poble.

Cap a les 19:45 hores s’espera l’arribada de la cavalcada al nucli de la Platja, on passarà pels carrers tradicionals.

Els actes de Reis són possibles gràcies a l’organització i col·laboració de diferents entitats locals, com l’Associació de Veïns i Propietaris de Segur de Calafell i l’Agrupació Recreativa i Cultural de Calafell. També hi participen les associacions de mares i pares dels centres educatius del municipi.

Amb motiu d’aquests actes, hi haurà diverses restriccions de trànsit i d’estacionament al llarg dels respectius recorreguts. Es prega a tothom que estigui atent a la senyalització que s’instal·larà. L’Ajuntament demana disculpes pels inconvenients i demana la comprensió de tothom.

 

RECORREGUTS
 
Segur de Calafell. Inici a les 17:45 h:

 
-Port (sortida davant C/ Almazor)
-Pg. Marítim (direcció Calafell)
-C/ Carme Desvalls
-Pont de Segur
-Cruïlla C-31
-C/ Baixador
-Plaça Lola Boronat
-C/ Llobregat
-Cruïlla C-31
-Pl. Mediterrani
-Av. Catalunya (pujada)
-Pl. Pau Casals
-Av. Catalunya (baixada)
-Pl. Mediterrani
 
Calafell. Inici a les 19:15 h:
 
-Rbla. Mn. Jaume Tobella
-C/ Torredembarra
-Plaça de Catalunya
-C/ de l’Església
-Pl. Constitució
-C/ Major
-C/ Jesús
-Cruïlla Mn. Jaume Tobella
-Pg. de la Unió
-Rotonda mercat en direcció Barcelona
-Ctra. Sanatori
-C/ de l’Estació (direcció Platja)
-Rotonda de l’estació i per sota Renfe
-Av. Mn. Jaume Soler (direcció Tarragona)
-C/ Monturiol
-C/ Vilamar
-C/ Sant Pere
-C/ Casanovas
-C/ Igualada
-C/ Dr. Dachs
-C/ Sant Pere
-Av. Mn. Jaume Soler (direcció Barcelona)
-Sota pont de Renfe (gir contrari)
-Ctra. de l’Estació
-Ctra. Sanatori