05/11/2018

Els serveis socials de Calafell han duplicat el nombre anual de persones ateses

L’Ajuntament n’ha augmentat el pressupost un 23,40% des de 2015 ençà

Els serveis socials de l’Ajuntament de Calafell han duplicat el nombre anual de persones ateses, des de 2015 ençà. Llavors eren 1.710 usuaris. Actualment, se n’atenen 3.205. En tots els àmbits s’ha desenvolupat molta més activitat i, per a fer-ho possible, s’han ampliat els recursos econòmics i humans, amb una pujada del pressupost dels serveis socials del 23,40%.

En aquests tres anys i mig, els serveis socials han fet prop de 10.000 intervencions, concretament 9.855. També s’han multiplicat els tràmits que fan els serveis socials perquè els usuaris accedeixin a determinats ajuts o prestacions, o al reconeixement de situacions familiars, com la dependència, la discapacitat, la pobresa energètica, les famílies monoparentals...: s’ha passat de complimentar 1.045 tràmits anuals a gestionar-se’n 7.559.

També s’han incrementat en nombre i import els ajuts socials que l’Ajuntament dóna a les persones que ho necessiten per cobrir tota mena de contingències, amb una atenció especial als infants, a les persones grans i a les que no tenen feina. Però sempre amb la filosofia de revertir les situacions i no ser un simple subsidi, sinó una llavor per arrancar de nou i recuperar un mínim benestar i la dignitat personal.

La tinent d’alcalde de Qualitat de Vida, Helena Rubio, explica que “el nostre compromís com a govern era no deixar ningú ‘penjat’ davant la crisi que encara continua”. Rubio afegeix que “tants i tants damnificats per anys de retallades socials necessitaven i mereixien que algú, per fi estigués per ells, ja que es rescataven bancs, però no es ‘rescataven’ persones”.

La regidora diu també que “els poderes locals, els ajuntaments en concret, poden fer molt. Més, molt més, que el que havien vingut fent els ajuntaments, molt en concret a municipis com Calafell”.