13/05/2013

En marxa la campanya de prevenció del mosquit tigre a Calafell

L’Ajuntament de Calafell ha posat en marxa la campanya de prevenció del mosquit tigre. Des del passat mes d’abril, i a través de l’empresa Sahicasa, s’estan realitzant actuacions, que evitin la proliferació d’aquest insecte en els espais més propensos a la seva existència.

L’Ajuntament de Calafell ha posat en marxa la campanya de prevenció del mosquit tigre. Des del passat mes d’abril, i a través de l’empresa Sahicasa, s’estan realitzant actuacions, que evitin la proliferació d’aquest insecte en els espais més propensos a la seva existència.

La Regidoria de Salut ha contractat l’empresa Sahicasa per tal que dugui a terme tractaments que tinguin una bona eficàcia, però amb el menor impacte ambiental possible. D’es d’abril i fins al mes d’octubre, es realitzen uns tres tractaments cada deu dies aproximadament, de manera que a l’acabar la campanya s’hauran realitzat 21 tractaments.

Aquests tractaments es duent a terme principalment en els següents espais: els entollaments que hi ha en els cinc torrents; al cementiri; a les zones paral·leles a la via del tren; a la Riera de Mas Romeu; zones del voltant del camps de futbol; i els carrers i punts que tenen una major possibilitat d’atraure mosquits.

Així mateix, la Regidoria de Salut de l’Ajuntament de Calafell també ha dut a terme, durant el mes d’abril, un cicle de xerrades a les escoles del municipi, destinades a explicar als alumnes de 1r. a 3r. de Primària com es pot intentar controlar la propagació del mosquit tigre. En aquest sentit, es donen consells com per exemple: buidar dos vegades per setmana els recipients de l’exterior i tapar amb tela mosquitera els safareigs i basses; tapar forats del terra; evitar acumulacions d’aigua; o eliminar l’aigua dels recipients on trobem larves.

L’objectiu d’aquestes xerrades no és només que els alumnes aprenguin a prevenir el mosquit, sinó que també inculquin aquests consells en els seus pares. “Només amb la col·laboració de la ciutadania es pot evitar que aquest mosquit es propagui més pel municipi, i per això creiem molt important conscienciar la població, petits i grans”, diu l’alcalde de Calafell, Joan Olivella.

De tota manera, des de l’Ajuntament de Calafell es considera que actualment l’existència del mosquit tigre s’ha anat reduït bastant en els últims anys. “Després de l’auge dels anys 2008-2009, des de fa un parell d’anys l’existència del mosquit tigre ha baixat considerablement”, diu Francisco Clavero, regidor de Salut. Gran part de l’èxit d’eradicació d’aquest mosquit es deu precisament a les intenses campanyes de prevenció que es duen a terme cada any per aquesta època, que és la més propensa a la proliferació del mosquit tigre.