11/02/2019

Endesa comença a desmuntar la línia d’alta tensió que travessa el municipi pel mig

La desaparició de les torres entra en la fase final

La companyia Endesa ha començat a desmuntar la línia elèctrica d’alta tensió que travessa el municipi de Calafell pel mig. La línia ja no estava operativa des que va entrar en servei un nou traçat, paral·lel a l’autopista. Ara s’ha arribat a la fase del desmantellament, que alliberarà i recuperarà per a l’ús públic un espai enorme, fins ara afectat per les servituds de la línia.

Al nucli de Segur ja s’estan desmuntant els cables de les torres. Al tram de línia que passa pels carrers Gironès i Priorat, entre el Poble i la Platja, s'han fet treballs preliminars i l'inici del desmuntatge de fils és imminent. Les obres porten alguns mesos de retard, causat pels tràmits per posar en marxa la línia alternativa, però ja entren en la fase final.

El desmantellament té tres fases: la retirada dels cables, el desmuntatge de les torres i la demolició dels fonaments de les torres. Endesa ha de deixar del tot lliure el terreny pel qual passa la línia.

El regidor de Serveis Urbanístics, Miguel Ángel Perín ha destacat “la satisfacció que sentim perquè els ciutadans d’aquest municipi podran gaudir del seu territori”. És, afegeix Perín, “una línia d’alta tensió, gairebé centenària, que impedeix destinar a cap ús, com equipaments o altres edificacions, milers i milers de metres quadrats que hi ha a sota”.