20/05/2019

Europa dóna 15.000 euros a Calafell per instal·lar wifi gratuït a espais públics

S’oferirà accès a internet d’alta qualitat en parcs, places, edificis públics..., on no hi hagi una connexió de franc similar

Calafell disposarà de Wifi gratuït als espais públics després que la Comissió Europea l’hagi seleccionat en el programa Wifi4EU. En aquesta segona convocatòria, el municipi ha estat un dels 510 escollit a Espanya (96 d’ells a Catalunya) i rebrà una subvenció de 15.000 euros. L’import cobreix el cost dels equipaments i instal·lació dels punts d’accés.

Va a càrrec del consistori l’abonament a Internet. En aquest sentit, s’ha d’assegurar una velocitat mínima de descàrrega de 30 Mbps. Segons detalla el web de la Comissió Europea, després de la signatura del conveni de subvenció la instal·lació i la xarxa hauran de quedar instal·lades en un màxim de 18 mesos. Però el projecte s’ha de presentar abans de tres mesos.

El municipi haurà de triar ara l’empresa d’instal·lació de Wifi per instal·lar els equips inalàmbrics en els punts que així ho consideri, sempre que sigui en zones on no hi hagi ofertes similars de connexió de Wifi gratuïta. Una vegada instal·lats, els punts s’identificaran amb visualment el logotip Wifi4EU.

El Wifi4EU té com objectiu proporcionar Internet d’alta qualitat a punts d’accés wifi gratuïts com parcs, places, edificis administratius, biblioteques i centres de salut.

Més informació