11/07/2022

Ja són a la venda les entrades per al Festival de Música del Baix Penedès i el cicle Nits al Castell

Hi ha programats nou concerts del 6 d’agost al 8 de setembre

Ja són a la venda les localitats per a dos dels grans esdeveniments musicals de l’estiu a Calafell: el Festival de Música del Baix Penedès i el cicle Nits al Castell. Seran nou concerts, que se celebraran entre el 6 d’agost i el 8 de setembre, amb intèrprets i programes d’autèntic nivell i localitats de preus populars (de 7 a 10 euros).

La regidora de Cultura de l’Ajuntament, Mònica Trepat, explica amb satisfacció que “podrem tornar a gaudir d’aquests dos certàmens, després d’un 2020 en què no els vam poder celebrar i d’un 2021, que sí, però amb moltes restriccions”. Trepat afegeix: “El gaudi de la música, el teatre, la cultura en general, torna a ser possible i ho hem volgut celebrat amb una bona programació”.

La regidora diu també: “Enguany tenim, a més, un ‘deure’ per complir amb la cultura. Han estat dos anys i escaigs duríssims per als artistes i intèrprets, que en la immensa majoria de casos han ajudat amb les seves obres a mantenir l’ànim de la societat en una època tan difícil. Hem de fer-los el retorn omplint els aforaments”.

El Festival de Música del Baix Penedès

El Festival de Música del Baix Penedès arriba la 46 edició i continua celebrant-se, com des del primer dia, a l’església de l’Assumpció de Segur de Calafell. La seva filosofia és acostar la música que etiquem com a clàssica al gran públic, mitjançant uns programes a l’abast de tothom i uns preus populars.

Enguany oferirà quatre concerts, els quatre diumenges d’agost a les 22 hores. El 7 d’agost, inaugurarà el Festival l’espectacle “La bella Napoli”, dedicat a la cançó napolitana i dirigit per Albert Deprius. El 14 d’agost hi actuarà una formació habitual del certamen, la Festival Chamber Orchestra, dirigida per Horst Sohm, amb obra de Bach, Haydn, Wagner i Piazzolla. El dia 21 serà el torn del Barcelona Gospel Messengers, dirigit per Ramon Escalé. El festival acabarà el 28 d’agost, amb l’Orquestra Camerata XXI, dirigida per Marta Cardona, amb un programa barroc amb obra de Heinrich Biber i d’Antonio Vivaldi.

Les Nits al Castell

Les Nits al Castell, de la seva banda, tenen més de dues dècades a les espatlles: el seu escenari és el Castell de la Santa Creu. Consisteixen en quatre concerts de jazz, els dissabtes del mes d’agost, a les 22:30 hores. Enguany, amb el retorn del Mercat Medieval, es recupera el cinquè concert, de música medieval, habitual abans de la pandèmia.

Les Nits començaran el 6 d’agost, amb l’actuació de Dones Strings, una formació que interpreta música recent amb instruments clàssics. El dia 13 els agafa el relleu Jazzul Power Trio, una formació de nu-jazz amb veus i instrumentistes de la nostra comarca, que interpretarà composicions pròpies. El dia 20 passarà pel Castell River Omelet, un trio barceloní d’indie-folk, que presentarà el seu primer disc. I el dia 27, hi actuarà el grup A Contra Blues, dins de la gira pel seu quinzè aniversari.

Finalment, el 3 de setembre, al Castell s’hi farà l’espectacle medieval “Un viatge al passat”, a càrrec de la companyia La Torna. El programa barreja melodies tradicionals i composicions pròpies.