30/01/2006

La platja de calafell rep el certificat medi ambiental aenor

L’alcalde de Calafell, Joan Olivella, va rebre, el passat divendres, la bandera AENOR de Platja Certficada, que aquesta associació ha concedit als ajuntaments “que han fet un esforç per gestionar les seves platges respectant el medi ambient”. El lliurament va tenir lloc en el marc de la fira de turisme Fitur, que s’ha celebrat a Madrid.

CALAFELL REP LA BANDERA AENOR DE PLATJA CERTIFICADA
El guardó és un reconeixment als muncipis que gestionen les seves platges respectant el medi ambient

Calafell, 30 de gener.- L’alcalde de Calafell, Joan Olivella, va rebre, el passat divendres, la bandera AENOR de Platja Certficada, que aquesta associació ha concedit als ajuntaments “que han fet un esforç per gestionar les seves platges respectant el medi ambient”. El lliurament va tenir lloc en el marc de la fira de turisme Fitur, que s’ha celebrat a Madrid.
Segons ha dit Avelino Brito, subdirector general d’AENOR, “Calafell és un dels primers vint-i-quatre municipis, de tot el litoral espanyol, que han adquirit un compromís de les seves platges amb el medi ambient, i per això li concedim la bandera de platja certificada”.
Aquest guardó certifica que les platges de Calafell han obtingut la ISO 14001, la qual assegura que s’ha implantat un sistema de gestió abmiental que permet controlar aspectes com la qualitat de l’aigua de bany i de la sorra, els vessaments al litoral, i la gestió dels residus generats a les platges, entre altres.
L’alcalde de Calafell s’ha mostrat molt satisfet perque “és un reconeixement a l’esforç que ha fet l’ajuntament per tal de tenir unes platges de qualitat, sense malmetre el medi ambient”.
Així mateix, el regidor de Medi Ambient, Joaquín Ojeda, ha afirmat que “hem tingut una gran preocupació aquest estiu per tal que l’increment de població no provoqués un atac contra el medi ambient”, i ha recordat “la campanya de conscienciació i sensibilització sobre la recollida de residus a les platges duta a terme a l’estiu”.
A la recollida del guardó, que va tenir lloc a la fira del turisme Fitur de Madrid, també hi van assistir els portaveus del consistori.