29/10/2015

La regidoria de Joventut posa en marxa nous cursos gratuïts de formació

Després de l’èxit d’un de controladors d’accessos, se’n posa en marxa un de vigilants de seguretat i un de monitors de menjador i transport escolar

La regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Calafell ha posat en marxa nous cursos gratuïts de formació. Aquest novembre en comença un, amb trenta places, per formar monitors de menjador i transport escolar. I també se n’activa un per ser vigilant de seguretat, que ofereix la preparació necessària per presentar-se a les proves oficials necessàries.

Aquests dos nous cursos arriben després de la finalització d’un altre curs, de formació de controladors d’accessos a locals de lleure o espectacles públics, que durant aquest mes d’octubre ha tingut un gran èxit de participació, amb 21 alumnes.

La regidora de Joventut, Maite González, explica que “hem renovat molt la nostra programació de cursos, per tal d’oferir formació en oficis i professions per als quals existeix demanda laboral”. Afegeix que “a molta gent li ha sorprés la dada, però el sector de la seguretat privada creix, malgrat la crisi”.

González destaca, a més, que “una part important de l’èxit d’aquests cursos és que els oferim gratuïtament. I això que, en el mercat, tenen preus que oscil·len, segons el cas, des dels 300-400 euros als 2.000 euros”.

“És un esforç econòmic considerable per part de l’Ajuntament, però que creiem que val la pena per ajudar a generar noves oportunitats per a les persones sense feina, especialment els joves, que pateixen molt més l’atur”, conclou la regidora, que també apunta que “molts joves tenen ganes i iniciativa per estudiar i formar-se, però, malauradament, sense recursos no poden fer res”.