16/12/2019

L’Ajuntament ampliarà les càmeres de vigilància per prevenir situacions d'inseguretat

S’estan estudiant les noves ubicacions a espais públics i edificis municipals

L’Ajuntament de Calafell ampliarà el nombre de càmeres de vigilància al municipi, connectades les 24 hores a la Policia local, per prevenir la inseguretat. El consistori està estudiant les possibles ubicacions, que estaran en punts sensibles de l’espai públic, les entrades a les urbanitzacions i també en edificis municipals. També està buscant en el mercat els equips amb la tecnologia més adequada o que millori els ja existents

L’alcalde, Ramon Ferré, ha explicat que “actualment tenim desplegades una vintena de càmeres i el sistema de videovigilància amb què compta la Policia local n’admet fins a 100. El que estem estudiant és on les posem i amb quin calendari”.

Ferré ha afegit que “hem de triar bé els emplaçaments, tenint en compte les necessitats de la seguretat ciutadana i la disponibilitat de xarxes de telecomunicacions per transmetre les imatges de les càmeres fins a la sala de control de la comissaria”. En algunes instal·lacions anteriors s’han hagut de fer obres d’entitat per connectar la càmera a la fibra òptica. “Amb això no vull  dir que no gastarem el que calgui si hi ha un problema, sinó que serà més fàcil si hi ha senyal disponible”, diu l’alcalde.

Les noves càmeres de videovigilància instal·lades en els darrers dos anys han estat útils per combatre la delinqüència.  Per exemple, van servir per a identificar i detenir els autors d’una cadena de robatoris a l’interior de vehicles a diferents punts del municipi, entre ells el nucli antic, on van ser enxampats.

També han ajudat a reduir les conductes incíviques i el “mal ambient” al voltant de l’estació de tren de Segur. Segons l’alcalde, “tot i que les dades ho desmenteixen, en aquest punt existeix sensació d’inseguretat. I ja hi ha una càmera, però potser se n’han d’instal·lar més, a més d'altres mesures”.

També a edificis municipals

L’Ajuntament també instal·larà càmeres de vigilància a edificis i equipaments municipals que encara no en tenen. En aquest cas, protegiran els propis edificis, però també poden vigilar l’entorn i obtenir dades útils de tota mena. Ferré indica que “tenim una experiència recent amb la videovigilància al mercat municipal, que per exemple vigila la presència de carteristes o qualsevol altre incident que s’hi pugui produir. Però també ens dona informació dels fluxos de persones que van al mercat, quins volums, per quines portes accedeixen... Tot això és útil per millorar els plans d’evacuació de l’lequipament. Aquesta és la filosofia amb què estem treballant”.

L’Ajuntament recorda que la videovigilància que té en servei compleix tots els requisits legals i compta amb tots els permisos exigits per la normativa.