08/05/2018

L'Ajuntament aprova un crèdit de 4,7 milions d'euros per a fer les inversions d'enguany

Projectes als equipaments municipals i als carrers i espais públics

L’Ajuntament de Calafell ha aprovat subscriure un crèdit de 4,7 milions d’euros per finançar les inversions previstes durant l’any 2018. Entre els projectes que rebran aquesta injecció econòmica hi ha el 50% de la remodelació del pavelló “Joan Ortoll” i el teatre municipal, nous aparcaments als centres escolars, els plans de millora de voreres a Segur, noves obres del pla de xoc contra inundacions, un nou paquet de millores a les escoles i la renovació de carrers al nucli antic i de l’entorn del Castell.

Tres d’aquestes obres són fruit del procès de pressupostos participatius que, per primer cop a l’Ajuntament de Calafell, va fer-se la passada tardor. En concret, es tracta de la solució a la inundabilitat del carrer del Pescador, un aparcament al carrer del Clos del Becu i la pavimentació de l’aparcament de l’escola del Castell.

Un projecte important és l’adequació del Mercat Vell, a la qual es destinaran 200.000 euros. Aquest recinte s’usa actualment per activitats socials, culturals i ciutadanes, però no reuneix ni les condicions acústiques ni de climatització per a treure’n tot el profit possible.

L’operació se signarà amb el Banc Sabadell, que ha presentat l’oferta amb menys cost financer. L’interès serà del 0,75%, fix; i el termini, de 10 anys, amb el primer any de carència (només es paguen interessos, sense amortitzar capital).

L’Ajuntament recorda que continua amortitzant deute, sempre per sobre dels nous crèdits que demana. En concret, el crèdit per inversions no supera mai el 80% dels crèdits anteriors que s’amortitzen. “Cada cop devem menys i, a la vegada, invertim”, explica el tinent d’alcalde de Serveis Interns, Adrià Seras. I afegeix que “si ho fem així també és perquè canviem uns crèdits ‘cars’ per préstecs ‘barats’ i aconseguim un important estalvi d’interessos”.