10/05/2020

L’Ajuntament aprova un nou calendari per continuar la reactivació dels seus serveis

Dates per a la represa d’activitats i el gradual retorn a la normalitat

L’Ajuntament de Calafell ha emès aquest dissabte un nou decret per continuar la reactivació progressiva dels seus serveis, activitats i equipaments. És un calendari que posa dates a l’obertura o reobertura de les platges, els mercadals o biblioteques i museus. També preveu la represa d’activitats suspeses, o el moment en què les mesures excepcionals de mobilitat adoptades tornaran a la normalitat.

Aquestes mesures entraran en vigor coincidint amb l’estrena de la fase 1 del pla de desconfinament, aquest dilluns, 11 de maig. I s’ajustaran sempre a l’evolució de la situació i a les ordres o instruccions de les autoritats sanitàries.

La represa d’activitats es farà amb les màximes garanties i tota la prudència, amb una part important dels serveis municipals en actiu a les oficines, però encara no de cara al públic. En concret, aquest dilluns tornen a la feina in situ un seguit de serveis que fins ara teletreballaven. Es reincorporen totes les persones empleades adscrites a les dependències següents, sense atenció directa al públic i a porta tancada: Gabinet tècnic de Gestió Interna, Unitat administrativa de Gestió Interna, Àrea d’Ecologia Urbana i Seguretat, Gabinet tècnic de Gestió Territorial, Unitat administrativa de Gestió Territorial, Secretaria, Intervenció, Tresoreria i Calafell Ràdio.

Aquest és el calendari de desescalada de les activitats municipals en general:

1. Suspendre tots els actes institucionals públics, festes i concentracions a espais públics o instal·lacions municipals (equipaments, dependències...), incloses les revetlles i les festes majors de Calafell Platja i Calafell Poble, fins el 31 d’agost de 2020.

2. Iniciar els tràmits per a la bonificació total de la quota tributària de les taxes de terrasses d’establiments de restauració i altres comerços, que es ratificarà convenientment per acords plenaris.

3. Servei de platges:
–Socorrisme: reactivar a partir del 18 de maig, amb bandera vermella.
–Obertura de les platges al bany: reactivar a partir del 8 de juny, amb els serveis habituals (dutxes, passeres, lavabos...).

4. Servei CER d’esterilització de gats: reactivar a partir del 18 de maig.

5. Mercadals (mercats no sedentaris): reactivar a partir de l’11 de maig, els quals s’obriran només per a paradistes d’alimentació. El mercadal de Calafell tindrà una nova ubicació. A partir del 22 de juny, s’obriran la resta de parades.

6. Monuments i patrimoni històric: s’obriran a partir de l’1 de juny, amb el 50% de l’aforament.

7. Biblioteques: s’obriran a partir de l’1 de juny, amb el 50% de l’aforament.

8. Marxa Nòrdica: es reactivarà a partir de l’1 de juny.

9. Transport urbà: a partir del 18 de maig, s’obrirà al 50%. A partir de l’1 de juny, s’obrirà al 100%.

10.  Zona blava: es reactivarà a partir de l’1 de juny.

11.  Zona taronja: es reactivarà a partir de l’1 de juliol, fins el 31 d’agost.