15/05/2014

L’Ajuntament de Calafell edita un receptari que fomenta la cuina d’aprofitament

L’Ajuntament de Calafell ha editat el receptari “Cuinem, Reciclem, Aprofitem”, dedicat a fomentar la cuina d’aprofitament. A partir de la recepta culinària de 13 restaurants del municipi

L’Ajuntament de Calafell ha editat el receptari “Cuinem, Reciclem, Aprofitem”, dedicat a fomentar la cuina d’aprofitament. A partir de la recepta culinària de 13 restaurants del municipi, es proposen altres receptes complementàries que es poden elaborar aprofitant els elements sobrants de la proposta principal. A més, també s’explica en quin contenidor ha d’anar cada resta de menjar o envàs utilitzats, depenent del tipus de residu que sigui.

Tal i com ha explicat el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Calafell, José Antonio Jiménez, un dels objectius del receptari és “evitar el malbaratament del menjar, i mirar de reduir el nombre de residus al màxim possible”. En aquest sentit, el fet d’aprofitar les restes de menjar per elaborar un altre àpat, contribueix a minimitzar l’impacte ambiental que produeixen els residus.

L’alcalde de Calafell, Joan Olivella, ha volgut agrair als restaurants que han participat en aquest receptari la seva col.laboració. Perquè així hem pogut fer una eina que creiem que serà útil als ciutadans i alhora també és educativa, ja que ens ensenya com podem contribuir a fer un consum responsable dels aliments”, ha dit.

Precisament per fomentar el consum responsable dels aliments, el receptari dóna consells sobre com planificar la compra, guardar i conservar els aliments, i també recomana cuinar les racions justes i aprofitar les restes de cada plat.

En definitiva, receptari s’ha realitzat tenint en compte el principi de tancament de cicle dels productes: optar per un consum de temporada i proximitat o quilòmetre zero, apostar per una cuina casolana, adquirir els aliments amb el mínim d’envasos o embolcalls, aprofitar les restes de menjar de les receptes per cuinar altres plats i, finalment, reciclar les restes de productes o envasos que generem en aquest procés.

L’Ajuntament de Calafell ha editat 4.000 exemplars d’aquest receptari, que es distribuirà en els restaurants col.laboradors, i també estarà disponible a les oficines del Servei d’Atenció al Ciutadà.