31/03/2021

L’Ajuntament inicia aquest 1 d’abril un pla de xoc de neteja de sis mesos

Se centrarà a reforçar la neteja dels carrers, retirar herbes i millorar la recollida de residus

L’Ajuntament de Calafell posa en marxa aquest 1 d’abril un pla de xoc de neteja, que es prolongarà durant els propers sis mesos. L’objectiu és millorar la neteja dels carrers i els espais públics, retirar herbes i millorar la recollida de residus, sobretot els que són abandonats a la via pública, tot incorporant un important reforç de personal.

El pla de xoc és una de les primeres noves accions de la municipalització dels serveis de neteja, viària i recollida de brossa, que s’ha materialitzat a finals de gener i aquest mateix mes de març, respectivament. Ja llavors es va informar que el canvi de servei no perseguia únicament un estalvi econòmic, tot i ser aquest molt important, sinó també una millora en les prestacions. Amb un èmfasi afegit per la flexibilitat davant de qualsevol necessitat.

Les herbes i l’abandonament de mobles vells s’han incrementat en els darrers anys. I s’han disparat des de l’inici de la pandèmia. La primavera passada, per exemple, el confinament va dificultar molt la retirada d’herbes, ja que no va ser un treball essencial durant moltes setmanes, justament les de màxima “esplendor vegetal”.  

Però el pla de xoc no es limita a aquestes qüestions, sinó que vol fer una autèntica posada a punt de l’endreç general del municipi. Anirà introduint millores l’arribada gradual de la nova maquinària, que entre altres inclou sistemes de neteja intensiva a base de vapor, que permeten des d’arrancar xiclets del terra a netejar grafits, passant per treure herbes. Recordem que la nova maquinària és molt més silenciosa i també més sostenible, ja que sempre que és possible, amb igualtat de prestacions, serà elèctrica.

Per tirar endavant el pla, s’incorporaran al servei els treballadors provinents de la borsa creada i que va fer les proves selectives dies enrere. Faran reforços i substitucions per poder cobrir les feines del pla. Les 46 persones que van passar les proves s’incorporaran en dos torns trimestrals de 23 places.