25/11/2021

L’Ajuntament instal·la dos nous punts de càrrega per a cotxes elèctrics

Estaran ubicats al pàrquing del Clos del Becu, al Poble, i al Passeig Marítim de Segur

L’Ajuntament de Calafell ha iniciat la instal·lació de dos nous punts de càrrega per a cotxes elèctrics. Un funcionarà a l’aparcament del Clos del Becu, al nucli del Poble, i l’altre, al Passeig Marítim de Segur, cantonada amb el carrer Rhin. Usar-los serà gratuït, per tal de fomentar la mobilitat sostenible.

Són punts de subministrament de càrrega ràpida, amb una potència de fins a 55 kW. Hi poden recarregar només vehicles elèctrics, és a dir propulsats exclusivament amb energia elèctrica. No són aptes per a vehicles híbrids no endollables o els que usen algun combustible fòssil.

Els nous punts se sumen als dos ja existents, a l’aparcament del mercat municipal de Calafell i al de l’antic hotel Segur. El procediment per carregar serà el mateix en tots els casos. Cal obtenir una targeta que pot demanar-se a qualsevol oficina del Servei d’Atenció al Ciutadà, presentat la fitxa tècnica del vehicle i el justificant del pagament de l’impost de circulació a Calafell.

Aliança de municipis per a la interoperabilitat

L'Ajuntament de Calafell forma part de l'Aliança de Municipis per a la interoperabilitat de les estacions públiques de recàrrega ràpida i semiràpida per a usuaris de vehicle elèctric. Gràcies a aquesta col·laboració, qualsevol usuari pot accedir a qualsevol estació de recàrrega de Catalunya fent servir qualsevol de les targetes emeses pels ajuntaments de l'Aliança.

D'aquesta manera, es facilita que els vehicles elèctrics que circulen per Catalunya puguin gaudir d'una mobilitat plena i que els usuaris deixin d'acumular targetes per carregar a les diferents instal·lacions promogudes pels municipis de Catalunya.
Per tant, els usuaris d’aquest servei que siguin de Calafell podran fer servir les estacions de càrrega d’altres municipis adherits, i els d’aquestes localitats, els punts situats al nostre municipi. De forma gratuïta en tots els casos.