23/02/2021

L’Ajuntament organitza uns cursos per aprendre a fer els tràmits en línia més habituals

“L’Administració en un clic!” és una activitat del tot gratuïta

L’Ajuntament de Calafell, a través del seu pla de xoc contra la pobresa, ha organitzat un cicle de càpsules formatives en línia perquè tothom pugui aprendre a fer els tràmits administratius més habituals o necessaris de forma virtual. La pandèmia obliga a realitzar moltes gestions oficials a través d’internet i hi ha persones que tenen dificultats per accedir-hi per no estar-hi avesats.

Aquest cicle inclou tràmits tant municipals com d’altres administracions: tramitar la demanda d’ocupació, descarregar-se la vida laboral, obtenir un certifical digital, empadronar-se o presentar una instància. L’Ajuntament preveu ampliar la formació a altres tràmits, si de l’actual cicle en sorgeix demanda.

L’activitat és completament gratuïta. Cal inscriure’s per correu electrònic a orientadoraplaxoc@calafell.org, fent constar a l’assumpte “Càpsules: l’administració en un clic!”.

Les quatre càpsules ofertes

Les quatre càpsules que s’ofereixen són les següents:

–Descarrega’t la teva vida laboral en 3 minuts. A través d’SMS al mòbil

–Tramita la teva demanda d’ocupació. Aprén a realitzar tràmits al SEPE: cita prèvia, inscripció com a demandant d’ocupació i pre-sol·licitud de prestació.

–Contacta amb l’Ajuntament. Aprén a fer tràmits amb l’Ajuntament de Calafell: empadronament i instància genèrica.

–idCAT mòbil. Obtenció d’aquest certificat digital.


La tinent d’alcalde d’Igualtat i Drets Socials, Helena Rubio, explica que “hi ha tràmits que són imprescindibles per accedir a ajuts i prestacions derivades de la pandèmia, com l’obtenció del certificat d’empadronament. N’hi ha d’altres com la vida laboral o tramitar la demanda d’ocupació que també són importants i s’han de fer en línia”. Afegeix: “No són gestions virtuals d’una extraordinària dificultat, però cal saber-ho fer i hem detectat una demanda de persones que s’hi troben i no se n’acaben de sortir”.

 

càpsules tràmits en línia