09/10/2018

L’Ajuntament prendrà mesures de xoc per arrancar herbes dels carrers

La prohibició d’usar glifosat n’ha provocat una gran proliferació

L’Ajuntament de Calafell prendrà mesures de xoc per a tallar la proliferació d’herbes a les vies públiques del municipi, causada per la prohibició d’usar l’herbicida glifosat. Aquesta proliferació ha estat un dels principals motius de queixa de la ciutadania, tant a través dels serveis d’atenció amb què compta l’Ajuntament com a les xarxes socials.

Segons ha explicat l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, “aquest és un problema comú dels municipis que han optat per prescindir del glifosat, un producte que era eficacíssim però que pot tenir repercussions greus en la salut”. Ferré ha afegit que “no tenim prou personal perquè l’arrancada manual arribi a tots els carrers del municipi i per això farem diverses coses”.

En primer lloc, l’Ajuntament requerirà l’empresa concessionària de la neteja de carrers que destini més personal i mitjans a l’arrancada d’herbes. En segon lloc, s’aprofitarà els plans d’ocupació que es posen en marxa cada final d’any per destinar personal a la neteja de vegetació de carrers i places. I en tercer lloc, es provarà algun producte fitosanitari que no estigui prohibit, encara que sigui menys eficaç que el glifosat.

L’alcalde ha avançat que es mirarà d’usar àcid acètic: “No és tan efectiu i requereix un protocol per usar-lo bé, tot i que no està prohibit. Tanmateix, sembla l’única alternativa fitosanitària que tenim al glifosat”.

Ferré ha reconegut la dificultat d’eradicar completament les herbes dels carrers sense poder usar l’herbicida més eficaç que hi ha. “Estem acostumats a un nivell d’exigència molt alt, i aquest nivell l’haurem de baixar una mica, perquè els sistemes manuals tenen un cost elevat i els recursos són els que són”.