24/09/2018

L’Ajuntament renova per quatre anys el projecte ocupacional “Calafell Crea”

La iniciativa s’orienta ara a accions en pro de les persones i del benestar social en general

L’Ajuntament ha renovat un altre cop el projecte ocupacional “Calafell Crea”, després de cinc edicions. Però aquesta vegada, ho ha fet per quatre anys, per tal de consolidar definitivament aquesta iniciativa, tot garantint-ne la continuïtat i permetent l’entrada d’accions que necessitin més d’un any. A més, el “Calafell Crea” redefineix els seus objectius i se centrarà en projectes adreçats a les persones i al benestar social en general, i no tant a obres i manteniment.

El projecte tindrà un pressupost anual de 164.200 euros anuals. En el conjunt dels quatre anys, seran 656.800 euros. Es preveu crear dotze llocs de treball directes, de diversa durada, a mitja jornada o jornada completa, i adreçats a persones del municipi en situació d’atur.

Entre les accions previstes per al primer any del quadrienni n’hi ha de suport a la participació ciutadana, al voluntariat, a les entitats, a les persones grans i al Banc dels Aliments. També es preveu crear un lloc de dinamitzador dels centres cívics, sobretot de cara a l’obertura de nous equipaments. Així mateix, hi haurà un responsable de gestió del Pla de Barris del nucli antic, i un que pilotarà la iniciativa Calafell Pet Friendly.

L’habitatge serà una de les accions principals d’aquest “Calafell Crea”. Un dels llocs de treball serà per una persona que coordini tècnicament la millora del parc social d’habitatge al municipi. I hi haurà tres places (una d’oficial i dues d’auxiliar) per a la rehabilitació de pisos per a emergència social.

La tinent d’alcalde de Qualitat de Vida de l’Ajuntament, Helena Rubio, ha destacat que “Calafell Crea és un referent dins del nostre àmbit territorial, com a model d’ocupació i de formació integradora i, ara, vol créixer i desenvolupar-se amb noves fórmules”. “Anirem veient d’any en any”, afegeix, “si hi ha necessitats que aconsellen fer uns projectes o altres, però la nostra idea, ara mateix, és centrar les accions en les persones”.

L’objectiu del “Calafell Crea” és crear ocupació directa per a persones aturades del municipi, a la vegada que es realitzen accions que milloren el municipi. Des del primer dia, l’ha vingut desenvolupant la Fundació Santa Teresa del Vendrell.