06/12/2019

L’alcalde de Calafell tornarà a treure el sofà al carrer i a les places per atendre la ciutadania

Es reprén després de l’ajornament pel període electoral dels darrers comicis generals

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, tornarà a treure al carrer i a les places el sofà en el qual atén les preguntes i les queixes de la ciutadania. Després de l’aturada causa pel període electoral dels recents comicis generals, que imposava restriccions sobre algunes activitats institucionals, aquest desembre es reprén aquesta fòrmula de participació que tan bon resultat ha donat en els darrers anys.

De moment, s’han programat dues sessions abans d’acabar l’any. El 13 de desembre, es farà al mercadal setmanal de Segur, d’11 a 13 hores. I el 17 de desembre, al mercadal setmanal de Calafell, de 10 a 12 hores. S’està preparant la programació de l’any vinent, que començarà després de les festes nadalenques.

L’alcalde ha recordat l’eficàcia d’aquest format de proximitat amb la ciutadania, que va estrenar en la seva campanya electoral de 2015 i que ara porta quatre anys de “funcionament oficial” i més d’un miler de ciutadans atesos. Segons Ferré, “en dues hores, puc atendre tranquil·lament més de 20 persones. Si han de demanar hora per veure’m a l’Ajuntament, haurien d’esperar força”.

L’alcalde també ha recordat l’eficàcia del sofà. El 70% de les demandes que els ciutadans fan quan seuen al sofà se solucionen ràpidament. La resta, a parts aproximadament iguals, són qüestions que tenen solució a mig termini perquè requereixen un tràmit administratiu llarg, i temes de difícil execució, bé per no ser de competència de l’Ajuntament, bé per ser temes de difícil encaix per no existir consensos al seu voltant.

Segons explica Ferré, “la gràcia d’aquest format no és tant la facilitat per contactar directament amb l’alcalde, com el seguiment que es fa després dels temes plantejats en les trobades”. Per tant, afegeix, “el sofà no és una activitat de cara a la galeria, sinó una fórmula molt vàlida per agilitar les coses”.