25/05/2016

Les renovades festes majors tindran més de 120 actes

Hi haurà un mes seguit d’activitats tant a Calafell com a Segur

Les renovades festes majors de Calafell tindran més de 120 actes i hi haurà un mes seguit d’activitats, tant a Calafell com a Segur. L’Ajuntament ha facilitat avui més dades sobre els canvis que hi haurà en la festa major, que no tan sols reforçaran les celebracions més tradicionals sinó que també ompliran l’estiu d’activitats.

Un dels trets de les noves festes és que incorporen al programa altres activitats que se celebraven a l’estiu, com els diferents cicles musicals o les ballades de sardanes, entre altres. I també es recupera la festa del barri de Cal Bolavà, desapareguda anys enrera: hi haurà un sopar de carmanyola, com abans, i ball i animació musical.

D’aquesta forma, la festa major de Calafell, que integra les dels nuclis de la Platja i del Poble, arrencarà el 25 de juny i es prolongarà fins al 29 de juliol. De la seva banda, la festa major de Segur es farà del 6 al 28 d’agost i del 24 al 29 de setembre.

El programa manté les activitats tradicionals i populars i, en particular, el fet d’”agrupar”  no implica que desapareguin actes. Hi haurà els mateixos castells de focs artificials, els mateixos oficis, les mateixes cercaviles... i, lògicament, els dies de festa local, coincidint amb els patrons.

Podeu consultar el llistat dels actes (subjecte encara a algun possible canvi), en els documents annexos a aquesta notícia.

En presentar aquests detalls, l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha recordat que “seguim treballant en el compromís de renovar totes les programacions culturals, festives i turístiques, per tenir una agenda anual d’activitats per a tothom, residents i visitants”. Ferré ha afegit que “si aconseguim que tothom es faci seves les noves festes majors haurem fet també una passa per cohesionar el nostre municipi i anar deixant enrera greuges històrics”.