18/04/2016

Més de 800 ciclistes participen a la Festa de la Bicicleta de Calafell

La nova etapa de la diada multiplica la participació de les anteriors edicions

 

Més de 800 ciclistes han participat aquest diumenge en la 18a edició de la Festa de la Bicicleta de Calafell. Ha estat un èxit de participació, que ha superat de molt la de les darreres edicions, gràcies a l’empenta renovada que s’ha donat enguany a l’organització. Un matí esplèndid ha ajudat també a l’acollida d’una festa que ha volgut contribuir a promoure l’ús de la bicicleta pels seus beneficis per la salut i la mobilitat sostenible.

La tinent d’alcalde d’Esports de l’Ajuntament, Maite González, “aquest resultat avala l’aposta que hem fet des de la regidoria per fer gran aquesta festa. Era el moment d’iniciar una nova etapa, amb més participació, i ho hem aconseguit”.

El recorregut, no competitiu, ha cobert uns 10 quilòmetres entre el pavelló municipal “Joan Ortoll” i el Port de Segur, en viatge d’anada i tornada. Hi ha participat gent de totes les edats i moltes famílies. Els ciclistes de més edat, que han estat reconeguts pel seu esperit olímpic, han estat Josep Gibert, de 88 anys, de Calafell, i Mercedes Gómez, de 66 anys, de Cunit. També han estat premiades la bicicleta més antiga, la més original i la més ben decorada.

La festa, organitzada per la regidoria d’Esports, ha tingut el suport de l’Agrupació Recreativa i Cultural (ARC), històrica organitzadora de la diada. També hi han participat un ampli dispositiu de voluntaris de l’entitat i altres, sense oblidar els voluntaris de Protecció Civil. La festa ha comptat amb el patrocini de més d’una vintena d’establiments i empreses locals.

La Festa de la Bicicleta és una històrica celebració local, que va començar l’any 1984. Es va deixar de celebrar durant quinze anys i es va reprendre el 2009.