Calafell aprova el projecte de remodelació del camp de futbol per als Jocs Mediterranis de 2017

26/02/2016

L’Ajuntament de Calafell ha aprovat el projecte per remodelar un dels dos estadis municipals, perquè sigui subseu de la competició de futbol dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017. La remodelació del camp municipal del Passeig de la Unió, situat entre els nuclis del Poble i de la Platja, té un pressupost de 2.899.969,09 euros (IVA inclòs) i un termini d’execució de 8 mesos.

El projecte aprovat preveu adaptar el camp a la normativa sobre competicions internacionals de futbol, tant pel que fa a equipament com a aforament i accessibilitat. El terreny de joc pràcticament no es tocarà, però es millorarà l’enllumenat d’acord amb l’esmentada normativa.I es renovarà completament la zona de vestidors també per complir la reglamentació actual, així com altres  espais d’ús per a esportistes, tècnics i àrbitres.

Però potser el canvi més visible, o de més dimensions, sigui en els accessos i la capacitat d’espectadors. En concret, la graderia actual s’ampliarà des dels 200 i pocs seients actuals fins a 699. A més, es crearà una nova entrada, a la cantonada del Passeig de la Unió i el carrer Priorat. Des d’aquí hi haurà una rampa que portarà fins a la part superior de la graderia, la qual cosa resoldrà les barreres arquitectòniques. En aquesta part superior, a més, es construiran uns mòduls que acolliran serveis com el de bar i altres.

“És una obra important, però en la qual hem hagut de renunciar a algunes coses, com un camp annex a l’actual, perquè la inversió no podia assumir-se”, explica l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré. Afegeix que el pressupost del projecte “està cobert només en part amb subvencions. Concretament, entre aprovats formalment i emparaulats, tenim 728.000 euros. La resta haurà de ser, de moment, inversió pròpia de l’Ajuntament”

Calafell ho finançarà amb una operació de crèdit i una modificació pressupostària que passarà pel ple municipal ordinari del mes de març.