22/03/2016

Nova oferta de cursos de català a Calafell, d'abril a juny

Les inscripcions s'obren el 29 de març

El 29 de març s'obre el període d'inscripcions per als cursos de català per a adults a Calafell que organitza el Consorci per a la Normalització Lingüística, amb el suport de l'Ajuntament de Calafell, d'abril a juny de 2016.

Els nivells són diversos. Els cursos de nivells bàsic i elemental estan pensats per a no catalanoparlants, que volen adquirir el coneixement i la fluïdesa fer servir el català en les seves relacions personals i professionals. Per altra banda, els nivells intermedi i suficiència es dirigeixen a persones catalanoparlants, que ja dominen la llengua oral, i que volen aprendre a escriure-la o volen perfeccionar-la. Tots els cursos donen dret a obtenir un certificat oficial.

A més dels cursos presencials, també hi ha la modalitat semipresencial, en línia, amb la plataforma Parla.cat, adreçada especialment a persones que per raons diverses no poden assistir als cursos presencials.

Finalment, la inscripció als cursos permet accedir a un bon nombre d'activitats complementàries que pretenen ajudar l'alumne a conèixer l'entorn i a trobar espais de conversa en llengua catalana. Es tracta de visites al patrimoni calafellenc, actes públics diversos, sortides culturals, voluntariat lingüístic, etc. En aquesta línia, cal afegir les pràctiques lingüístiques que es programen a la xarxa d'establiments col·laboradors del municipi i les videoconferències amb estudiants de català de tot el món.

Les inscripcions es fan a Cal Bolavà (av. Generalitat, 1) del 29 de març al 5 d'abril, de dilluns a dijous de 9 a 2 del matí, i de 4 a 7 de la tarda. Els nous alumnes han de presentar un certificat de coneixements de llengua catalana o fer una prova de col·locació, que cal fer en hora concertada entre 29 i 31 de març. El telèfon d'informació és el 977 699 078.