01/09/2017

Orange continua desplegant la xarxa troncal de fibra òptica

La implantació per zones es farà en una fase posterior

L’operador de telecomunicacions Orange continua desplegant la xarxa troncal de fibra òptica pel municipi de Calafell. D’aquesta xarxa “penjaran” els cablejats de cada barri i carrer, que s’instal·laran en una fase posterior.

El mapa zonal de desplegament d’aquesta tecnologia encara no està elaborat perquè la companyia necessita els permisos de les finques per poder passar els fils de la fibra, així com l’autorització de l’operador propietari de la infraestructura existent fins ara. El mapa zonal es podrà redactar i presentar quan aquestes qüestions estiguin resoltes. D’aquí la importància que propietaris i comunitats de propietaris donin facilitats per al pas de la fibra, fet que no implica cap compromís de contractació de serveis.

El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament, Miguel Ángel Perín, explica que “comprenem la inquietud de la ciutadania per la lentitud d’aquest projecte, però es tracta d’un procés que a qualsevol poble o ciutat dura molts mesos, fins i tot un any o dos”. Perín afegeix que “a qualsevol municipi on s’implanta la fibra òptica, l’anunci aixeca una gran expectativa, fins i tot d’immediatesa, i les coses mai no van tan ràpides com tothom vol, perquè les obres no són difícils tècnicament, però molt complicades administrativament”.

El regidor ha agregat que “tot això ho vivim amb més intensitat a llocs, com Calafell, on els serveis de telecomunicacions són molt deficients i els operadors han deixat d’invertir en tecnologies antigues, a l’espera de desplegar les noves”.

Més informació