12/04/2012

Posada a punt dels espais ajardinats de Calafell

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Calafell ha seguit aquests dies amb els treballs de posada a punt dels espais ajardinats del municipi.

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Calafell ha seguit aquests dies amb els treballs de posada a punt dels espais ajardinats del municipi.

En primer lloc, s’han adequat els parterres del Passeig Marítim de Calafell Platja. En aquest sentit, s’ha retirat la sorra i restes de gespa d’antigues plantacions, i s’han plantat 4.500 unitats d’Espart, un tipus de planta que no requereix hídric. Amb la plantació d’aquesta espècie en aquests parterres, on fins ara no hi havia plantes, s’ha volgut recuperar de manera ornamental part de la vegetació dels antics sistemes dunars de Calafell.

A més, també s’han fet treballs de millora a la petita plaça del carrer Loira, coneguda com la “Plaça dels pins”, ja que l’estat de deixadesa en què es trobava propiciava que fos utilitzada com a pipican. L’Ajuntament ha actuat en la millora del terra d’aquesta plaça, incorporant-hi còdols de riu i escorça de pi.

Amb aquestes petites actuacions l’Ajuntament de Calafell vol complir amb dues finalitats: la millora paisatgística de l’entorn, amb noves plantacions i nous materials aportats; i posar fi a la degradació d’aquests espais, i a la contínua presència d’excrements de gossos. Cal recordar, en aquest sentit, que l’ajuntament ha endegat recentment una campanya de conscienciació ciutadana, per tal d’evitar que els espais públics del municipi siguin utilitzats com a pipicans.

Segons el regidor de Medi Ambient, José Antonio Jiménez, “continuarem apostant per la millora sostenible dels espais públics, ja que creiem que aquestes petites adequacions representen un benefici per al municipi i per al gaudi dels seus ciutadans”.

Així mateix, l’alcalde de Calafell, Joan Olivella, ha posat aquestes actuacions “com a exemple del treball per a la millora del dia a dia dels ciutadans, la qual cosa és la nostra màxima prioritat”, ha recordat.